Italien vil fastholde flyruter

Den italienske regering har flere prioriteringer, når de bedømmer tilbuddene på det kriseramte flyselskab Alitalia.

Carlo Calenda, minister for økonomisk udvikling, siger i et TV-interview, at det vigtigste er, at de flyforbindelser, som forsyner Italien med turister og forretningsmuligheder, fortsætter.

Næst øverst på listen er, at så få offentlige midler som muligt skal indgå i handelen, og det tredje punkt er, at sikre beskæftigelsen, siger Carlo Calenda.

Han oplyser, at omkring otte milliarder Euro af statslige midler er gået til at holde det bankerotte flyselskab flyvende, men at det blot er blevet ’mindre og mere dysfunktionelt’.

”Hvis vi havde solgt det til en stor international virksomhed, ville vi have haft bedre service og vi skulle ikke have brugt så mange penge”.

Regeringen regner med at have gennemført salget af Alitalia i april næste år.

Alitalia har fortsat millionunderskud

Italien udsætter salget af Alitalia

Ryanair med endeligt bud på Alitalia

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.