Jaget SAS-chefs identitet afsløret

Jan Lillieborg kom til SAS Cargo som Vice President med ansvar for markedsføring og globalt salg i september 2000. Han forlod virksomheden som en direkte konsekvens af kartelsagen, og er i dag i ledelsen for cargo-virksomheden GreenCargo.

 

I SAS Cargo var Lillieborg nærmeste chef for selskabets amerikanske salgsdirektør, Timothy Pfeil, der sidste år tilstod sin medvirken i kartel-sagen, og modtog en dom på seks måneders fængsel.

 

Jan Lillieborg har i over et år haft sigtelse hængende over hovedet, rejst af det amerikanske Justitsministerium, Department of Justice. Det er denne sigtelse, der nu er mundet ud i en decideret anklage, og en efterlysning via Interpol. Her er den tidligere SAS-chef efterlyst med en såkaldt ”red notice”. Det fremgår af det juridiske website Global Competition Review.

 

SAS vedtog sidste sommer en såkaldt ”plea agreement” – en tilståelse – i United States District Court, District of Columbia. Som et led i denne tilståelse har SAS opnået, at der ikke kan rejses sigtelser for kriminelle forhold mod nogen nuværende eller tidligere ansatte i SAS i sagen. Undtaget herfra er dog netop Timothy Pfeil, der tilstod sin medvirken, samt Jan Lillieborg. Undtagelsen omfatter også de tidligere administrerende direktører i SAS Cargo, Peter Grønlund og Kenneth Marx.

 

Peter Grønlund forlod SAS i 2004 for at tiltræde jobbet som direktør i rederiet Scandlines. Grønlund afviser overfor Stand By, at han er sigtet i sagen.

 

Kenneth Marx blev for ganske nylig blev afløst på posten som administrerende direktør i SAS Cargo af Leif Rasmussen. Det har ikke været muligt at træffe Marx for en kommentar.

Skrevet af Christian Peschardt og Klaus Givskov

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.