Jan Carlzon: Kvinderne bestemmer snart alt

0
Jan Carlzon.
Jan Carlzon.

LIGESTILLING: Den tidligere SAS-chef har halvt i alvor halvt i spøg advaret mod udviklingen i Sverige i et TV-program, hvor man talte om kønskvotering.

SAS har endnu aldrig haft en kvindelig koncernchef, men det varer måske ikke så længe. Det har den tidligere så populære koncernchef i flyselskabet, Jan Carlzon, i dag ingen indflydelse på. Men hvis han havde, ville han nok have kæmpet imod, selv om han aldrig har lagt skjul på sin begejstring for det modsatte køn.

Nu har tonen fået en anden lyd, når man bor i Sverige. I et TV-program for nylig sagde han bl.a. ifølge Berlingske: ”Vi må have en lovgivning, der siger, at der skal være 50 procent mænd og 50 procent kvinder i bestyrelser i erhvervslivet. Får vi ikke det, vil fordelingen snart være 70 procent kvinder og 30 procent mænd. Det tror jeg ikke er godt.”

Senere i TV-interviewet siger Jan Carlzon: ”Jeg siger det her lidt i sjov, men der er alvor bag.”

Det forstår man bedre, når landets justitsminister i fuld alvor har foreslået, at hvis der ikke er mindst 40 procent kvinder i en erhvervsbestyrelse, skal der idømmes bøder eller tvangsopløsning.

Hvis svensk lov skulle gælde for SAS, ville det skandinaviske selskab i givet fald blive opløst. Set i det lys forstår man måske, hvorfor Carlzon svigter sine tidligere favoritter.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz