Jet Time afvikler fragtflyvninger inden 1. maj

Det danske flyselskab Jet Time neddrosler sine fragtflyvninger i takt med, at selskabets fem Boeing 737-400 fragtfly udgår af flåden.

Det første fly forlader selskabet midt i februar, og herefter udfases resten af flåden indtil Jet Time udfører sin sidste fragtflyvning den 29.april 2017. Jet Times MRO partnere udfører check af flyene, inden de leveres tilbage til leasingselskabet.

Afviklingen af Jet Times fragt-produktion er led i den store turnaround, som selskabet har arbejdet med det seneste år for at mindske kompleksiteten. Dette sker primært ved afvikling af fragtområdet og den ACMI-produktion, som selskabet i knap fire år har fløjet for SAS med ATR72-fly.

Jet Time vil fra efteråret udelukkende beskæftige sig med BTB charterproduktion for nordeuropæiske turoperatører og ACMI på vegne af andre flyselskaber. De vil blive fløjet på en enhedsflåde af otte Boeing 737 passagerfly.

Adm. direktør Jørgen Holme: ”Fragt som forretningsområde har givet betydelige omkostninger og kompleksitet i Jet Time, og det er derfor positivt, at vi er lykkedes med en hurtig afvikling. Med udfasningen har vi taget de nødvendige skridt til igen at gøre Jet Time til en rentabel forretning med en forenklet forretningsmodel og kun én flytype. Jeg ser frem til efteråret 2017, hvor vi begynder videreudviklingen af Jet Times oprindelige kerneforretning, charterflyvninger, hvor service, punktlighed og fleksibilitet er i højsædet, og som var grundstenen for selskabets oprindelige succes.”

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.