John Christensen er død

4
John Christensen stoppede med udgangen af 2008 som salgs- og marketingdirektør hos Avis Biludlejning i Danmark, et job han havde gennem 28 år. I alt var han 38 år hos Avis.
John Christensen stoppede med udgangen af 2008 som salgs- og marketingdirektør hos Avis Biludlejning i Danmark, et job han havde gennem 28 år. I alt var han 38 år hos Avis.

MINDEORD: For nylig døde tidligere salgs- og marketingsdirektør for Avis Biludlejning gennem 28 år i Danmark, John Christensen. Her skriver hans ven, Per Markussen, Vice President Nordics i erhvervsrejsebureauet BCD Travel, mindeord.

Af Per Markussen

Rejsebranchen har mistet en god ven og loyal samarbejdspartner

Lørdag morgen den 5. december sov John Christensen i en alder af 67 år ind efter kort tids sygdom.

Efter et arbejdsliv dedikeret til Avis Biludlejning, besluttede John sig for i forbindelse med salget af virksomheden, at begynde på en ny fase af sit i forvejen meget aktive liv.

Vi var mange der ikke rigtigt troede på, at han kunne holde helt fri, og det holdt også stik, da han for et år siden af Enterprise Biludlejning blev spurgt, om han ville hjælpe dem med at sætte virksomheden op i Danmark.

Jeg mødte John første gang i 1982 hvor han sammen med Ivan Nadelmann (daværende ejer af Avis Biludlejning i Danmark, red) inviterede Gunnar Tietz (daværende direktør for det danske indenrigsfly-samarbejde, red) og undertegnede fra Danair, til en præsentation af nyt, spændende biludlejningskoncept i Danmark, som de kaldte for Superflyer.

Gunnar og jeg blev helt solgt på idéen og i arbejdet med markedsføringen af Superflyer, begyndte John og jeg at se meget til hinanden.

Hurtigt udviklede der sig en rigtig god kemi imellem os og jeg fandt Johns sarkastiske humor og tilgang til opgaverne meget inspirerende.

I mine senere jobs bl.a. som salgschef hos SAS og de seneste år i forretningsrejsebureauerne, har jeg altid kunnet stole på John som en loyal partner, der stillede op til kunde- og medarbejderarrangementer, når vi havde brug for hjælp. Vi har sammen oplevet det meste af verden på kundeture og andre spændende arrangementer, som John med sin store kreativitet havde fundet frem.

Sideløbende med den professionelle relation, begyndte vi også privat at se meget mere til hinanden, og John blev en del af vores familiesammenkomster, hvor mine børn hurtigt døbte ham til onkel John, fordi han altid huskede deres mærkedage og andre begivenheder.

Sammen med John fik jeg den skøre idé, at vi skulle gennemføre New York Marathon, og med nogen besvær lykkedes det os at gennemføre vort første løb i 1992. Derefter blev til en årligt tilbagevendende begivenhed, at vi den første søndag i november stod ved startlinjen på New York-bydelen Staten Island og sagde til hinanden: Hvad laver vi egentligt her?

Turene til New York indeholdt altid en seriøs gang shopping, som John mestrede noget bedre end maratonløbet. Hans slogan: ”Er du i tvivl så køb, er du meget i tvivl så køb to,” er vist blev fulgt af mange rejseledsagere på hans kundeture.

Selv om John og jeg blev nære private venner, har han altid holdt en god distance til det forhold, at han havde kendskab til mange af mine konkurrenters forhold. Han delte aldrig den viden med mig, selv om jeg selvfølgelig prøvede ved mange lejligheder.

John var på alle områder en hædersmand, men også et meget privat menneske, selv om han havde en stor kontaktflade. De seneste år har jeg, sammen med min kone, delt mange gode flasker rosévin med ham på terrassen i hans sommerhus i Nordsjælland. Her fik vi vendt livets udfordringer og erfaringer, det var bestemt ikke kedeligt.

De seneste tre år har han også hjulpet os på Roskilde Festivalen, hvor han meget hurtigt blev kendt for sin gode humor og store hjælpsomhed.

Desværre fik John ikke så mange år i den tredje periode af hans liv, som han havde håbet og indrettet sig på.

Nu er John desværre ikke længere og jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste i rejsebranchen som kommer til at savne hans store støtte og engagement. I tillæg kommer, at min familie og jeg vil savne en meget god ven rigtigt meget.

Mine tanker går til Johns nærmeste og ikke mindst til hans søn, Christian.

Æret være Johns minde.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

4 Comments on "John Christensen er død"

Notify of
avatar
Paul
Paul

Flot skrevet Per!
John Christensen var en fantastisk person. Hvil i fred.

Laila Werge
Laila Werge

Tak Per, flot skrevet.
John var også en god, kær og sjov ven for mig.
Æret været JohnJohns minde …

Else Marie Madsen
Else Marie Madsen

Flot nekrolog, Per!
Blev meget berørt over at modtage meddelelsen om Johns alt for tidlige død.
John har været en fantastisk samarbejdspartner i alle mine arbejdsår i SAS, Dan Transport Rejsebureau og sidst som Travel manager i LEGO Gruppen.
Æret være Johns minde.

Else Marie Madsen
Else Marie Madsen

Flot nekrolog, Per.
Blev meget berørt over at modtage meddelelsen om Johns alt for tidlige død.
John var en fantastisk samarbejdspartner i alle mine arbejdsår i branchen senest som Travel manager i LEGO Gruppen.
Æret være Johns minde.

wpDiscuz