Justering af Rejsegarantifonden

Et nyt lovforslag skal ændre rejsegarantifondsloven, så forbrugerbeskyttelsen tilpasses den digitale udvikling på rejsemarkedet.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har fremsat et forslag i Folketinget. Det skal ændre loven om rejsegarantifonden, så den i højere grad passer til de måder, vi i dag rejser på. Frem for kun at dække pakkerejser, skal rejsegarantien også dække ’sammensatte rejser’.

Brian Mikkelsen: “Rejsegarantifonden blev oprettet i en tid, hvor man typisk gik hen til sit lokale rejsebureau og bestilte en færdig pakkerejse, når man skulle på ferie. Tiderne har ændret sig. I dag sammensætter vi i højere grad selv vores rejser på internettet, så vi først køber en flybillet og i samme forbindelse bestiller et hotelophold. Beskyttelsen af forbrugerne skal følge med. Derfor gøres rejsegarantifondsloven mere tidssvarende.”

De nye regler introducerer en rejsetype kaldet ’sammensatte rejsearrangementer’. Som ved en pakkerejse består et sammensat rejsearrangement af mindst to forskellige rejseydelser, der købes med henblik på den samme rejse. Det kan være fly og hotel. Pakkerejsen kendetegnes ved, at det er én erhvervsdrivende, der leverer hele pakken. Et sammensat rejsearrangement kendetegnes ved, at der indgås særskilte aftaler med forskellige leverandører af rejseydelserne.

Rejsegarantifonden dækker forbrugere, der har købt en pakkerejse eller et sammensat rejsearrangement af en registreret rejseudbyder. I tilfælde af rejseudbyderens konkurs, vil Rejsegarantifonden bl.a. kunne hente den rejsende hjem, hvis forbrugeren er ude og rejse, når konkursen indtræder.

Lovforslaget implementerer det nye pakkerejsedirektiv og ændringerne har derfor karakter af fælleseuropæiske regler.
Lovforslaget skal træde i kraft den 1. juli 2018.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.