Jyske borgmestre rejser gerne med Ryanair

11

billund ryanairFRIT VALG: Der er blandt en række borgerlige borgmestre i Jylland ingen opbakning til overborgmester Frank Jensen i København, når det gælder om at boycotte Ryanair, og i Ringsted Byråd har man alligevel besluttet ikke at blande sig.

Debatten kørte stærkt i går her på standby.dk efter meddelelsen om, at overborgmester Frank Jensen kaldte Ryanair for at yde social dumping og ”noget svineri” og har nedlagt forbud mod, at kommunens ansatte må flyve med selskabet på opgaver for kommunen. Vi har publiceret en halv snes af de mange kommentarer, både for og imod.

Selve forbuddet er mange af Frank Jensens jyske kolleger uenige i, skriver Berlingske i dag. Ikke mindst de borgmestre, som bor i nærheden af en jysk lufthavn, som Ryanair har fløjet fra i flere år.

Således sigerborgmester Egon Fræhr i Vejen (V) Kommune: ”Ryanair er et firma som alle andre. Vi hylder det frie marked. Det er i øvrigt sådan, at hvis vi skal fra Billund til Bruxelles kom vi slet ikke af sted, hvis vi ikke fløj med Ryanair.”

Heller ikke Vejle Kommune kunne drømme om at blande sig og fra Billund Kommune siger borgmester Ib Kristensen (V) til bladet: ”Jeg ser vækstmuligheder. De konkrete arbejdsmarkedsforhold må parterne selv klare. Min personlige holdning er den, at hvis jeg skulle flyve, kunne det godt være Ryanair, jeg valgte at flyve med. Det kunne også være SAS, det afhænger af, hvem der flyver på den pågældende rute.”

I Ringsted Kommune meldte man en overgang ud som i København. Det er nu trukket tilbage af et flertal i byrådet. Og de ansatte må godt flyve med Ryanair på tjenesterejse.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

11 Comments on "Jyske borgmestre rejser gerne med Ryanair"

Notify of
avatar
Frederik
Frederik

Borgmester Egon fra Vejen skulle måske lige læse på lektien. Ryanair flyver da slet ikke mellem Billund og Bruxelles. Det gør til gengæld både Sunair og SN.

Udover London er det vel mest ferieruter til Sydeuropa Ryanair flyver og det er vel begrænset hvor mange tjenesterejser Vejen Kommunes ansatte har mellem Billund og f.eks. Malaga.

At borgmesteren udtaler sig kan ikke undre. Han er Venstremand og panisk for at Ryanair trækker sig fra Danmark – fordi kjøwenhavnersnuderne skal stikke næsen frem og have en mening. Men hans ord er tomme.

Kristina
Kristina

Tror Egon Fræhr burde sætte sig ind i div. ruteplaner, inden han udtaler sig. Sun Air tilbyder også ruten BLL – BRU, og det ville klæde borgmesteren at flyve med et selskab, der har overenskomst. Ja, det ville klæde alle! Desuden er det rystende, at der findes politikere, der synes, at det er helt på sin plads at flyve med disse selskaber, som er fuldstændig ligeglade med deres ansatte. Og hvordan er sikkerheden så i disse selskaber, det må vi heller ikke glemme at spørge os selv om.

Olfert Kristensen
Olfert Kristensen

Selvfølgelig er der frit valg. Men det er afstumpet at påstå at Ryanair er et firma som alle andre. Venstres vælgere må tilsyneladende leve med, at deres repræsentanter aktivt støtter en arbejdsplads, hvor det, efter alt at dømme, ikke kan betale sig for danskere at arbejde.
– Men hør hov, var det ikke noget med at det rent faktisk skulle kunne betale sig at arbejde? Nu er jeg altså forvirret 😉

Povl
Povl

Det er stærkt bekymrende, at Ejvind Olesen endnu en gang i liberalismens hellige navn skriver en artikel uden så meget som at tjekke fakta…

Jørgen Hansen
Jørgen Hansen
Jeg har altid stemt borgerligt, da det har været der hvor politikken har ligget mest op af mine holdninger. Men det er slut nu… Magen til arrogance og stupide meninger skal man lede længe efter. Et frit marked med fri konkurrence kan kun ske hvis man konkurrerer på lige vilkår. At virksomheder finder på seriøse og smarte måder at optimere profitten er helt fint, så længe de betaler deres skat og i øvrigt også yder til samfundet på bedst mulige måde. Men at drive kreative forretningsmodeller hvor mennesker der lever i fattige lande i EU bliver udnyttet og ført bag… Read more »
Torben Vinther
Torben Vinther
Jørgen: Lige vilkår bliver der aldrig når man gerne vil sammenligne et LCC selskab med et mere traditionel netværksselskab. Det er ganske enkelt at stikke folk blår i øjnene hvis man sige at bare der er overenskomst så er der lige vilkår, det er der ikke. Personale omkostningerne i et LCC selskab ligger vel på 22% til 25% og i et netværksselskab på 29% til 32% noget i den stil så det giver “kun” en forskel på mellem 4% og 10% og det retfærdiggøre ikke at der kan være op til 400% forskel på billetpriser på samme destination… LCC selskaberne… Read more »
Fjæsingen
Fjæsingen

Selv om man oprindeligt kommer fra godt og vel NV for Vejen kan man godt praktisere og tænke miljø—- også når det kommer til dyr og mennesker.
De mange der flygter fra Ryan—når muligheden byder sig—har i mange tilfælde følt sig presset, endda truet, meget værre end nu ham advokatspiren mod Berlinske.
Det på toppen af at have arbejdet gratis de første måneder i Ryan.
Er der mon nogen af de få med lidt mod, der mon kan og tør dementere?

Diavel
Diavel

Pudsigt nok synes borgmestre fra Billund lufthavns optage område at det er rigtig godt at Ryanair flyver der.. Men husk lige på at det absolut ikke har nogen ting at gøre med fri og fair konkurrence. Ryanair er nok det fly selskab i Europa som får mest offentlig støtte, indirekte fra forskellige kommuner. Bl. a. Billund og omegn

Johnnie Kobbelgaard
Johnnie Kobbelgaard

Men der skabes arbejdspladser i BLL og omegn uanset hvilke arbejdsforhold Ryanair ansatte er under…

Fjæsingen
Fjæsingen

Dear Johnnie
Så fat da lige de tidligere pæne skriv. Det er kun børnearbejde i Kina og Indien der er en tand værre. Det billiger du vel også.

Kaj Spangenberg
Kaj Spangenberg

Jørgen Hansen (se indlæg øverst) får en klapsalve fra mig – med begge hænder (ikke noget med “giv ham en hånd”).
Det er oprørende at konstatere kræmmermentaliteten hos diverse borgmestre, der ikke kan skelne fair konkurrence fra social dumping.
For dem – og mange kunder til Ryanair – tæller penge mere end moral.
Fy pokker, siger jeg bare.

wpDiscuz