Jyske lufthavne mister passagerer

Billund Lufthavn havde i april 209.355 passagerer, hvilket svarer til et fald på 4,7 procent i forhold til april sidste år.

 

Lufthavnschef Kjeld Zacho Jørgensen tilskriver den negative udvikling tre ting: Dels faldt påsken tidligt i år, så en del af påsketrafikken blev afviklet allerede i marts. Dels har Cimber Sterling nedlagt en række ruter fra Billund. En tredje årsag er fortsat tilbagegang på indenrigsruten til København – her var faldet 18,9 procent i april.

 

Aalborg Lufthavn havde i april en tilbagegang på 7,6 procent i forhold til samme måned sidste år. I alt havde lufthavnen 97.095 passagerer i april 2012.

 

En af de væsentligste forklaringer er ifølge lufthavnsdirektør Søren Svendsen, at den direkte rute mellem London og Aalborg først er genoptaget fra 29. april i år. Indenrigstrafikken viser også tilbagegang i Aalborg – her er faldet på 6,4 procent.

 

Værst så det ud i Aarhus Lufthavn, der i april måtte notere en tilbagegang i passagertallet på hele 14 procent i forhold til sidste år.

 

Ifølge direktør Ole Paaske er det især feriecharter produktet, der har skuffet, da flere operatører har udskudt starten på sommerprogrammet i forhold til det oprindeligt planlagte.

Skrevet af Jan Aagaard