København på jagt efter nye flyruter

På den internationale messe for flytrafik, Routes, der finder sted i Abu Dhabi i næste uge, mødes flyselskaber fra hele verden med destinationerne for at drøfte nye muligheder.

Wonderful Copenhagen har, i regi af ruteudviklingsprojektet Copenhagen Connected, sammen med Københavns Lufthavne booket møder med en række flyselskaber om potentielle ruter til den danske hovedstad.

Internationale flyruter er afgørende for en bys udviklingsmuligheder, da tilgængelighed er afgørende for turisme, kongresser, erhvervsudvidelser, videnmiljøer, international arbejdskraft, mm. Nye flyruter har mærkbar effekt på turismen, hvilket den nye rute til Shanghai og nye ruter til Finland er gode eksempler på.

Inden SAS nye rute til Shanghai, der åbnede i marts i år, lå den gennemsnitlige månedlige vækst i kinesiske overnatninger på 23%. Efter ruten gik i luften, har der været en gennemsnitlig månedlig vækst på 36%.

Copenhagen Connected, der var engageret i både Blue1s flytning til København og forårets nye rute til Shanghai, er støttet af Wonderful Copenhagen, VisitDenmark, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Københavns Lufthavne, Fonden til Markedsføring af Danmark, København Kommune, Region Skåne og Malmö.

Skrevet af Flemming Juul