Københavns Lufthavn satser milliarder

Københavns Lufthavn står over for de største investeringer siden etableringen af terminal 3 i slutningen af 1990’erne. Lufthavnen vil i år bruge en mia. kr. på moderniseringer og nye faciliteter.

 

Investeringerne sker, netop som luftfarten er i krise efter høje oliepriser, økonomisk opbremsning og færre penge til forbrug.

 

Trods den usikre fremtid gennemfører Københavns Lufthavn de planlagte investeringer. Der er ikke tale om store og enkeltstående projekter, men om forbedringer på en række områder.

 

Der investeres i nye check in, så endnu flere passagerer selv kan checke ind, når de skal på rejse. Gates og standpladser udvides og moderniseres, ligesom der bliver bedre bagagefaciliteter. I år er der hidtil brugt 441 mio. kr., som bl.a. er gået til bedre bagagesortering, ny ankomstetage og en udvidelse af shoppingcentret.

 

Københavns Lufthavn har i de seneste år tabt markedsandele til de øvrige lufthavne i Skandinavien, og den udvikling fortsatte i første halvår. I Oslo Gardermoen steg trafikken med 7 pct., mens Arlanda ved Stockholm havde en vækst i trafikken på 6 pct. i samme periode.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.