Kæmpebøde truer i SAS Cargo-sag

Når SAS’ nye bestyrelse i dag annoncerer en ny spareplan i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsregnskabet, vil bestyrelsen formentlig benytte lejligheden til at tage en kæmpenedskrivning på en kartelsag om prisaftaler med konkurrenterne. Det vurderer en kilde med branchekendskab ifølge Børsen i dag.
Det er vurderingen, at den nye bestyrelsesformand, Fritz Schur, vil rydde bordet for dårlige sager og tage en nedskrivning på op mod 700 mio. kr.. Det vil ske i forbindelse med, at luftfartsselskabets fragtdel, SAS Cargo, skal have aftalt ekstraordinære priser for blandt andet forsikringer og brændstof med andre i branchen.

SAS er snart det eneste luftfartsselskab, der ikke har forberedt sig på en gigantisk bøde fra EU’s konkurrencemyndigheder. Blandt de største flyselskaber er British Airways og Korean Air gået med til at betale næsten 3,5 mia. kr. hver i bøde. Virgin Air og Lufthansa har begge erkendt sig skyldige i ulovligt at have aftalt priser, mens Air France-KLM stadig er under mistanke.

Skrevet af Simon Jørgensen