Kæmpe hotelhandel i København

HOTELLER: En af Københavns hotelbygninger med flest værelser er netop solgt for milliardbeløb i Danmarks hidtil største hotelhandel. Køberen ejer i forvejen flere kendte danske hoteller – sælger skal bruge pengene til opkøbs- og ekspansionsplaner i f.eks. hotelbranchen.

Danske Solstra Investments, der bl.a. står bag BC (Bella Center, red) Hospitality Group, solgte ved udgangen af juni Bella Sky-hotelbygningen ved Bella Center til den norske hotelejendomsinvestor, Weenassgruppen.

Bella Sky vil fortsat huse det firestjernede Marriott hotel AC Hotel Bella Sky Copenhagen med BC Hospitality Group som operatør under franchiseaftale med Marriott, verdens største hotelkæde med over 6.000 hoteller og 1.800 nye på vej verden over de næste tre år. Marriott-koncernen har over 30 hotelvaremærker.

Bella Sky, der åbnede i 2011 med sine to bevidst skæve hoteltårne med 23-etager, er med sine 812 værelser en af Danmarks største hotelbygninger.

Køber/sælger ønsker ifølge pressemeddelelsen ikke at offentliggøre prisen for ejendomshandelen – men hotelbrancheanalytiker Ole Egholm siger til standby.dk, at ’en pris på omkring 1,5 milliarder kr. næppe er urealistisk’.

BCHG driver ud over Bella Center også det 366 værelser store firestjernede Crowne Plaza-hotel, ligeledes i Ørestad, samt Danmarks største femstjernede hotel, Copenhagen Marriott Hotel, med 406 værelser.

Samlet har de foreløbig tre hoteller i BCHG næsten 1.600 værelser og er dermed cirka på omgangshøjde med Scandic om at være Københavns næststørste hotelgruppe – kun overgået af Arp-Hansen.

Har allerede tre hoteller i København

Weenassgruppen, der nu har Bella Sky i sin danske portefølje, ejer i København i forvejen det 544 værelser store Radisson Blu Scandinavia Hotel, Park Inn by Radisson Copenhagen Airport Hotel med 296 værelser og femstjernede Radisson Blu Royal Hotel med 250 værelser.

’København skal have flere internationale hoteller’

I en kommentar til salget af Bella Sky, siger koncernchef for BC Hospitality Group, Allan L. Agerholm, til standby.dk fra Sydney, hvor han er til den årlige konference i AIPC (Association of International Professional Convention Centres): ”Vi har været i kontakt med Weenassgruppen om salget af Bella Sky i over et halvt år. Vi sælger bl.a. for at få frigivet kapital, så vi har en stærkere balance og er mere økonomisk velpolstret til kommende ekspansion.”

Allan Agerholm fortsætter: ”Vi sælger ikke, fordi Bella Sky har været en dårlig idé eller en dårlig forretning. Tværtimod – det har altid været er en god idé for et kongrescenter som Bella Center at have eget hotel og også en rigtig god forretning for os.”

”Med salget af Bella Sky er BCHG ekstremt velkonsolideret til nye opgaver – f.eks. at få flere internationale hotelvaremærker ind i København, der har overvægt af nationale og regionale hotelkæder,” siger Allan Agerholm til standby.dk

Danmarks største hotelhandel

Med salget af Bella Sky-bygningen er det anden gang indenfor et år, at Solstra Investments/Capital Partners er involveret i kæmpe hotelhandel.

Solstra, Bella Centers hovedaktionær, solgte officielt ved årsskiftet i år bygningen med Copenhagen Marriott Hotel til pensionskasserne ATP Ejendomme og PensionDanmark. Sælger var ejeren siden 2014, Solstra. Salgsprisen blev dengang ikke oplyst, men skønnes at have været op mod 700 mio. kr.

Det betegnede hotelanalytiker Ole Egholm dengang overfor standby.dk som Danmarks største hotelhandel – og nu har Solstra som nævnt solgt Bella Sky-bygningen for de anslåede 1,5 milliarder kr.

Den seneste kæmpe handel med et dansk hotel var, da islandske investorer i 2007 købte Hotel d’Angleterre for 800 mio. kr. – i 2011 vendte det femstjernede hotel i København tilbage til sine tidligere danske ejere.

’Markant opkøbs- og ekspansionsstrategi’

Oscar Crohn, Managing Partner i Solstra Capital Partners, siger i en pressemeddelelse om frasalget af Bella Sky-bygningen bl.a.: “Vi er specialister i at frigøre ejendommenes værdi ved effektivisering af driften. Samtidig baner frasalget af Bella Sky vej for en opkøbs- og ekspansionsstrategi for Solstra og BC Hospitality Group fremover.”

Med en årlig omsætning på over en milliard kr. og over 2.000 ansatte er BC Hospitality Group blandt de største operatører i Danmark indenfor hotel-, messe og konferencedrift.

Mange hoteller i Rusland

Wenaasgruppen er et norsk familieejet selskab. Gruppen har 25 hotelejendomme (flest i Rusland, i alt 10) og 10.512 værelser i porteføljen forud for overtagelsen af Bella Sky. Gruppen havde ifølge sin hjemmeside sidste år en omsætning på 255 mio. euro. og hoteller i Norge, Polen, Rusland, Spanien og Tyskland.