Den flotte, planlagte bygning med blandt andet et stort Scandic-hotel ved havnen i Aarhus forventes nu først klar i starten af 2026. (Illustration: Bjarke Ingels Group og Sleth)

Kæmpehotel i Aarhus bliver mindre end planlagt

Det planlagte Scandic-hotel reduceres i værelser og en stor konferencesal bliver til flere mindre. ”Mange nye adfærdsmønstre forventes at fortsætte efter coronakrisen,” siger Scandics direktør.

Det kommende store Scandic-hotel ved havnen i Aarhus Ø skulle oprindeligt være åbnet næste år, siden er det blevet forsinket flere gange. Seneste årstal er 2024, men det bliver formentlig først i 2026, at kæmpeprojektet står klart.

Scandic, der er Danmarks største hotelkæde med foreløbig 28 hoteller, havde oprindeligt bebudet, at Aarhus Ø-hotellet skulle åbne med 500 værelser. Det ville gøre hotellet til Danmarks største uden for København – den titel har i dag hotel- og konferencecentret Nyborg Strand med 422 værelser.

Men nu skriver flere medier, at coronakrisen har fået Scandic til at neddrosle sine hotel- og konferenceplaner i Aarhus Ø. I stedet skal der skrues op for spaafdelingen og være mere erhverv i bygningen.

Fra 500 til 350 værelser
Scandic 43.000 kvm store hotel- og konferencecenter på Aarhus Ø får mindre hotel og konference. Det skriver blandt andet JP Aarhus.

I stedet for de planlagte 500 værelser skal der nu kun være 350 ligesom der droppes én konferencesal med 2.000 pladser til fordel for sale med plads til 700-800 konferencegæster.

”Vi har lært en masse under pandemien og kan se, at både nationale og internationale gæster har en anden adfærd. Og mange af de nye adfærdsmønstre forventes at fortsætte på den anden side af corona,” siger Søren Faerber, administrerende direktør for Scandic i Danmark, i en skriftlig kommentar til JP Aarhus.

STANDBY.DK har forgæves søgt en kommentar fra Søren Faerber til de ændrede planer.

I stedet kommer der kontorer og mere spa
En del af de mange kvadratmeter, som fjernes fra konference- og hoteldelen, skal i stedet huse kontorer. Og så bliver bygningens spaafdeling udvidet til 2.000 kvadratmeter på de fire øverste etager. Her bliver blandt andet også et loungeområde og en skybar.

Bygningen til skønsmæssigt 1,5 milliarder kroner i Aarhus Ø skal opføres af Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen og det Rune Kilden-ejede Anpartsselskabet Bassin 7. Trods ændringerne i indhold fastholder man det særlige arkitektoniske udtryk, understreger parterne. De forventer nu et færdigt byggeri i starten af 2026.

Relaterede artikler:

Nyt dansk storhotel giver stor direktørrokade

Københavnsk hotel skifter atter operatør

Her er Danmarks 10 største hoteller – uden for København

Small Danish Hotels siger farvel til direktøren