ERHVERVSREJSEBUREAUER: Med årlig omsætning på omkring 450 mio. kr. er den danske stat en af landets største rejsekontrakter. Også de næste fire år bliver staten hos landets største erhvervsrejsebureau. Kontrakten beskæftiger 40 af Carlson Wagonlit Travels 170 ansatte i Danmark.
”Vi er utroligt glade for at beholde den danske stat som vores største kunde. Kontrakten er meget vigtig for CWT, bl.a. fordi 40 af vores 170 medarbejdere i Danmark servicerer rejsende for den danske stat,” siger adm. direktør for Carlson Wagonlit Travel i Danmark, Sophie Hulgard, til standby.dk
CWT har en årlig omsætning på ca. 1,6 milliarder kr. og ca. 25 pct. af sin omsætning i Danmark fra staten. Nyheden om, at staten fastholder CWT som sit erhvervsrejsebureau, kom lige før jul. ”Det var den bedste julegave, vi kunne få – så vi fejrede forlængelsen med champagne til de ansatte,” siger Sophie Hulgard.
Hun påpeger, at andre medier fejlagtigt har oplyst, at også American Express Business Travel havde budt på kontrakten med staten. Men det er ikke rigtigt. Ud over CWT bød kun BCD Travel og Via Egencia (det tidligere Via Travel) på kontrakten. Det er også fejlagtigt fremgået af andre medier, at den nye kontrakt med den danske stat er på tre år. ”Den er på fire år – med mulighed for forlængelse i et plus et år,” siger Sophie Hulgard.
CWT har haft kontrakten med den danske stat de seneste fem år – oprindeligt i tre år, hvorefter den blev forlænget.
Med et skønsmæssigt årligt forbrug på rejseydelser – flybilletter, hoteller, udlejningsbiler osv. – er den danske stat med sine 450 mio. kr. på omgangshøjde med A.P. Møller-Mærsks rejseindkøb i Danmark.
Statens rejseforbrug omfatter bl.a. kontrakter med flyselskaber til 153 destinationer verden over. SAS er største leverandør blandt flyselskaber pga. selskabets store rutenet. De største destinationer er Bruxelles, London, Stockholm og Oslo.
Staten går efter de billigste priser. Således er f.eks. tre flyselskaber leverandør til staten på ruten til London – hvilket selskab, der vælges, er afhængig af den billigste pris på rejsedagen.
I øvrigt har den danske stat også netop lavet aftaler med 78 hoteller og konferencecentre landet over om, at de er udvalgt til at lægge faciliteter til møder og konferencer, som ministerier, styrelser og andre statslige institutioner skal holde i år.
Selve CWT opstod i 1876 i Belgien som ”Compagnie des Wagon-Lits,” der solgte sengepladser på nattog. I dag er CWT amerikansk ejet med 20.000 medarbejdere i 150 lande verden over, heraf 170 i Danmark. CWT-koncernen omsætter på verdensplan for 30 milliarder dollars om året.