Pressefoto fra De kanariske Øer fra Spies.

Kanariske Øer stadig danskernes vinterfavorit

Sidste år havde De kanariske Øer over 346.000 danske ankomster. Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote var de tre største modtagere. Spies tilbyder over 400 hoteller på øgruppen.

De kanariske Øer har tiltrukket rejselystne danskere siden slutningen af 1950’erne. Mest populær var sidste år Gran Canaria med 132.290 af de i alt 346.208 danskere, der besøgte øerne cirka 100 kilometer fra Afrikas nordvestkyst og omkring fem timers flyvning fra Danmark.

Herefter fulgte Tenerife, der arealmæssigt er den største af De kanariske Øer, med 84.742 danske ankomster, mens 32.494 danskere besøgte Lanzarote. De øvrige op til tallet på 346.208 var på andre kanariske øer.

Om årsagen til, at den spanske øgruppe i Atlanterhavet fortsat fastholder positionen som danskernes foretrukne vinterdestination, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Danmarks største charterrejsebureau, Spies:

”Foruden klimaet og de mange soltimer, tiltrækkes danskerne af den afslappede atmosfære, strandene, et lavt prisniveau, trygheden og et børnevenligt miljø.”

Danskernes ferie på øgruppen er typisk fordelt over en eller to uger – i gennemsnit bor danskerne 8,2 dage på rejsemålet på De kanariske Øer.

65 % af alle charterrejser til De kanariske Øer
”Om vinteren er op mod 65 procent af alle charterrejser til de spanske øer. På det seneste har de fået konkurrence af Kap Verde og Gambia, men stampublikummet til De kanariske Øer er stort,” siger Torben Andersen og tilføjer:

”87 procent af de besøgende danskerne har besøgt øerne flere end en gang – 19,3 procent har været der over ti gange. Alene hos os i Spies tilbyder vi den kommende vinter over 400 hoteller på De kanariske Øer.”

16 millioner årlige turister
I ø-valg adskiller danskerne sig fra nogle af de øvrige europæere, der har Tenerife som favorit. Hertil rejste sidste år 5,1 millioner turister ud af de i alt næsten 16 millioner årlige turister til De kanariske Øer. Gran Canaria tog i mod 3,9 millioner turister.

Relaterede artikler:

Spanien tiltrækker stadig flere danskere

Nyt koncept med navn tæt på kendt varemærke

Danmarks største rejsebureauformue vokser igen