Kapacitet til 90 millioner i Dubais lufthavn

Første fly ved den nye 'Concourse D' i Dubai var fra British Airways, som blev modtaget med vandsprøjt.

Første fly ved den nye ‘Concourse D’ i Dubai var fra British Airways, som blev modtaget med vandsprøjt.

Den nybyggede terminal ’Concourse D’ i Dubai International Airport åbnede onsdag og første fly var fra British Airways.

Den nye terminal er sammenkoblet med den gennemrenoverede Terminal 1 ved et særligt lufthavnstog, der rummer 300 passagerer pr. tur.

“Concourse D sikrer vores fortsatte tilpasning til de stigende kapacitetskrav”, siger Paul Griffiths, CEO for Dubai Airports. “Vi kan fremlægge vores forventninger til passagertallet for 2016, hvor vi regner med 85 millioner passagerer”.

Med over 100 flyselskaber, som forbinder lufthavnen med 240 destinationer verden over, nåede man i 2015 op på 78 millioner passagerer – en fremgang på 10,7% i forhold til de 70,4 millioner i 2014.

“Med denne hastige udvikling er der risiko for, at man overskrider passaagertallet på 100 millioner inden 2020 og derfor må satse på en hurtig færdiggørelse af Dubais anden lufthavn, Dubai World Central (DWC)”, siger luftfartsanalytiker Sai Ahmad.

Concourse D has 21 standpladser, hvoraf de fire kan rumme dobbeltdækkeren Airbus A380.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.