Karsten Ree vil købe Mols-Linien

Karsten Ree bekræfter overfor dagbladet Børsen, at han har forhandlet med Amagerbanken, som har ydet store lån til de nuværende ejere side om side med Nykredit, skriver borsen.dk.

Om sin interesse for at købe rederiet siger han, at han overordnet er interesseret i oprettelse af en færgerute mellem Grenaa og Sjælland, og at han her er enig med både Grenaas borgmester og havnedirektør. Karsten Ree har investeret stort i et bioetanol-projekt på havnen i Grenaa. Han mener også, at Mols-Linien har brug for en glad køber.

 

I dag sejler rederiets fem færger mellem Odden og Ebeltoft, Odden og Århus samt mellem Århus og Kalundborg. Rees plan er at genetablere Grenaa som færgehavn med forbindelse til Sjælland – en position havnen mistede ved nedlæggelse af færgeruten Grenaa-Hundested i 1996.

Fire storaktionærer, Olav Damkiær-Classen, Carsten Berger, Hans-Henrik Palm og Henrik Ørbekker har tidligere prøvet at slippe af med deres samlede aktiepost på 60%. Rederiet Clipper ejer 30%. Børsværdien var i starten af 2008 på over tre milliarder kroner, men er i dag faldet til ca. 800 millioner kroner.

Skrevet af Flemming Juul