Kendt dansk SAS-kaptajn ny flyvechef i SAS

Nyheden om, at Per Schrøder netop er landet som SAS-koncernens nye flyvechef, er så ny, at SAS endnu ikke har udsendt pressemeddelelse om den. Men Per Schrøder bekræfter takeoff.dks oplysninger:

 

”Ja, jeg afløser som ny flyvechef norske Bjørn Granviken – og overvejer fremover at flyve som styrmand med en erfaren kaptajn for fortsat at have fingeren på pulsen,” siger 55-årige Per Vilhelm Schrøder.

 

 

Per Schrøder har fløjet i 37 år – fra starten i det danske flyvevåben, hvor han i 12 år fløj jagerfly som F104 og F16. Med tiden i SAS er der blevet til over 10.000 flyvetimer. Antallet af flyvetimer kunne have været det dobbelte, uden hans store interesse for administrativt arbejde.

 

 

”Fra starten havde administrativt arbejde min interesse. Det er spændende at få et flyselskab til at fungere,” siger Per Schrøder. Han kom efter 12 år i Flyvevåbnet til daværende Maersk Air, derfra til SAS, så det tidligere SAS Commuter, og så tilbage til selve SAS.

 

Per Schrøder var først basechef i SAS Commuter, inden han i 2007 blev punklighedschef i selve SAS. Her har han siden været kaptajn på SAS’ Airbus 320 og 321-fly.

 

 

”Som flyvechef er jeg ansvarlig for SAS-koncernens 5.500 piloter og kabineansatte ligesom jeg har ansvar for trafikafviklingen,” siger Per Schrøder, hvis lillesøster, Agnete, i øvrigt er styrmand på selskabets A340-langrutefly.

 

 

”Jeg søgte det opslåede job som flyvechef for et par måneder siden,” siger Per Schrøder, der bruger noget af fritiden på at løbe hjemme i nordsjællandske Fredensborg.

 

 

Og hvad vil han som ny flyvechef i SAS?

 

”Jeg tror meget på enkelthed for at få tingene til at virke – vi er alle dele af et team,” siger han til takeoff.dk

 

 

Per Schrøder sagde tidligere i år til takeoff.dk, at som tommelfingerregel koster hvert minut, et SAS-fly er forsinket, 1.500 kr. SAS har nedbragt antallet af forsinkelsesminutter, men der er stadig årligt ca. 1,5 mio. af disse dyre minutter – hvilket koster selskabet 1,5 milliarder kr. om året.

Skrevet af Henrik Baumgarten