Kendt hotel renoveret for millioner

Direktør for Copenhagen Strand, Peter Borup, ved sammenkomsten i går med til venstre Christine Burke, ny kontraktchef hos rederiet DFDS, og Lone Bøgh, der har firmaet Conference Partner, hvor bl.a. Forsvaret er stor kunde.

HOTELLER: Københavns største hotelkæde har fået nyt interiør i et af sine finere hoteller, der samtidig har landet en ekstra stjerne og nu har fire. ”Hovedparten af vores gæster er fra udlandet,” siger hoteldirektøren.

”Jeg ved ikke præcist, hvad vi har brugt på opgraderingen, men det er over 20 mio. kr.” siger direktør Peter Borup for Arp-Hansen Hotelgruppens hotel Copenhagen Strand tæt på bl.a. Kgs. Nytorv til standby.dk

Hotellet havde i går indbudt erhvervsrejsebureauer, incomingbureauer osv. til fremvisning af Strand, i sidste uge var firmakunder til rundvisning.

Arp-Hansen han haft Strand-hotellet siden 2000 – og de mange penge er bl.a. brugt til at renovere dele af de 174 værelser og suiter. Her er kommet nyt interiør, dog ikke i badeværelserne, der for ikke længe siden blev opdateret. Ligeledes har hotellets fællesarealer fået en make over.

”Vi har en gennemsnitlig belægning på ca. 80 pct. og har årligt omkring 70.000 gæster. Vi tiltrækker flest fra udlandet, under 30 pct. af gæsterne på Strand er danskere. Mandag til torsdag har vi typisk forretningskunder, der f.eks. har møder i nogle af de nærliggende storbanker, ministerier osv.”, siger Peter Borup.

Copenhagen Strand, der har 30 medarbejdere, er nu et 4-stjernet Garni-hotel (fint ord for, at der kun er morgenmadsrestaurant). ”Med så mange gode restauranter i nabolaget ville det ikke kunne svare sig at have en a la carte-restaurant,” siger Peter Borup, der også er direktør for Gentofte Hotel, det første hotel i Arp-Hansen gruppen.

Hidtil største hotel på vej

Arp-Hansen har i år åbnet to ny hoteller. Et Wakeup i Aarhus med 315 værelser samt i København kædens første hostel, Steel House i Nyropsgade med 253 værelser og 1.154 senge. Allerede næste år åbner gruppen sit hidtil største hotel.

Arp-Hansen købte tidligere i år ejendommen på hjørnet af Bernstorffsgade og Kalvebod Brygge i København for at opføre kædens tredje 2-stjernede Wakeup-hotel i København, der får 585 værelser. Det bliver genbo til Danmarks største 5-stjernede hotel, Marriott.

Arp-Hansen gruppen, der er på vej mod 4.000 hotelværelser, solgte sidste år 937.000 værelser, havde 1,4 mio. gæster og belægningsprocent på 77, oplyste dets koncernchefdirektør for salg og marketing, Birthe Becker, tidligere i år til standby.dk