Kendt hoteldirektør fylder 60

Hilding Hvid.

HOTELLER: ”Kroejeren fra vandkants Danmark,” som han har beskrevet sig, fylder 60 år i morgen, fredag. Fødselaren er også formand for bestyrelsen i Small Danish Hotels og bestyrelsesmedlem i Horesta.

I over 30 år har Hilding Hvid arbejdet med hotel- og restaurationsbranchen, både som ejer af Hotel Gjerrild Kro på Djursland og som bestyrelsesformand for landets største kæde af kroer, hoteller, slotte og herregårde, Small Danish Hotels.

Hilding Hvid blev født i Sverige, men voksede op i Randers. I 1968 købte hans far Gjerrild Kro, som Hilding Hvid med sin hustru, Helle, overtog i 1987.

”Det kræver vedholdenhed og tro på tingene at være kroejer,” siger han.

I begyndelsen af 1990erne meldte Hilding Hvid sin Gjerrild Kro ind i Dansk Kroferie, det nuværende Small Danish Hotels. Her blev han hurtigt en del af bestyrelsen og har siden 2003 været formand.

”Jeg har aldrig været den store fodboldspiller, men jeg er en dygtig teamplayer,” siger han og tilføjer. ”Jeg nyder at mødes og få tingene til at ske. At være en del af noget større.”

Hilding Hvid er bl.a. også bestyrelsesmedlem i Horesta og glæder sig over den udvikling og professionalisering, han har oplevet i sine 30 år i branchen. At være konkurrencedygtig og samtidig sikre det gode værtskab er ikke altid nemt, men det engagement og den professionalisme, han møder hos sine kolleger i branchen, gør ham optimistisk for fremtiden, hedder det.

”Og så er jeg god til at tage hjem til Djursland, til vandkants Danmark, og tænke mig om. Det er nok derfor, jeg har holdt så længe,” siger han.

Der er ingen information om reception i anledning af den runde fødselsdag.