”Vi har utvivlsomt et af de skønneste hotel- og spa fitness-produkter i Danmark. Rigtigt meget fungerer - og meget kan forædles,” lyder det fra hotellets direktør, Susanne Åberg. Arkivfoto fra Kurhotel Skodsborg.

Kendt kurhotel skal være større

Kurhotel Skodsborg skal have flere hotelværelser og et mere prisrimeligt restaurantkoncept. Det er nogle af elementerne i den nye direktørs strategi for at vende mange års millionunderskud.

Mondæne Kurhotel Skodsborg på Strandvejen nord for København skal have ommøbleret hoteldelen og sit restaurantkoncept.

Mens kurhotellet i dag har 83 værelser skal der efter planen tilføres yderligere 20. Ligeledes skal den fine restaurant Kroun lukkes til fordel for et brasserie med rimelige priser og mere normal mad; brasseriet skal have en bredere appel og få borgerne i lokalområdet til at komme oftere på spisestedet.

Klik for stort format. Susanne Åberg blev sidste sommer ny administrerende direktør for Kurhotel Skodsborg. Foto: Martin Kaufmann.

Indtil videre kan gæsterne stadig få gourmetoplevelsen fra The Restaurant by Kroun – menuerne serveres dog nu i en anden af kurhotellets restauranter, ”Brasseriet,” sammen med et bredere menukort.

Såvel udvidelsen af hoteldelen som restaurantkonceptet forventes klar næste år, siger 50-årige Susanne Åberg, der sidste sommer med kort varsel blev indsat som ny administrerende direktør i stedet for Mai Kappenberger, til STANDBY.dk

I et brev til Kurhotel Skodsborg nære kunder skriver Susanne Åberg blandt andet:

”Ambitionerne er høje og mulighederne store. Visionen 2022 er et Skodsborg-produkt, der fortsat tiltrækker et eksklusivt udenlandsk kundesegment, tilsammen med langt flere rejsevante og kvalitetsbevidste lokale gæster til vores luksusprodukter.”

Susanne Åberg har udnævnt Lasse Bursøe til ny hotelchef, sidste år havde hotellet over 35.000 overnattende hotelgæster – Christina Zohnesen er hentet til som salgschef for hele Kurhotel Skodsborg.

Nye hotelværelser
Susanne Åberg har anbefalet bestyrelsen for Kurhotel Skodsborg, der ejes af den stenrige Augustinus Fonden, at hoteldelen får 20 flere værelser.

”100 hotelværelser vil give en bedre driftsøkonomi, niveauet skal stadig være fire plus-stjernet så vi fortsat har et lækkert produkt,” siger Susanne Åberg og understreger, at planerne om et større hotel er foreløbige. Hvad prisen bliver ved hun endnu ikke, det regnes der på i denne tid.

De ekstra hotelværelser kan indrettes, hvor det nuværende brasserie ligger samt på kurhotellets administrationsgang. ”Personalet skal flyttes ud af attraktive, salgbare kvadratmeter,” noterer direktøren i brevet til kunderne.

Nyt restaurantkoncept
Også Kurhotel Skodsborgs restaurantkoncept skal ændres. ”Det skal være et lækkert, men også hyggeligt sted for lokalområdet, men ikke på Michelin-stjerne niveau,” siger Susanne Åberg til STANDBY.dk

I kundebrevet skriver hun blandt andet om ønsket om et nyt restaurantkoncept, ”der gør Kurhotel Skodsborg til en attraktiv restaurant for vores gæster og lokalbefolkningen… For at lykkes skal KS (Kurhotel Skodsborg, red) have en unik restaurant, som vi selv vil elske at komme på – så I og resten af lokalbefolkningen ikke kommer blot en sjælden gang.”

Om den endnu åbne fine The Restaurant by Kroun på Kurhotel Skodsborg, lyder det fra Susanne Åberg: ”The Restaurant by Kroun var uden tvivl superlækker … men restauranten var størrelses- og prismæssigt for de få og derfor skulle det ændres.”

Milliontab
Kurhotel Skodsborg har i omkring 25 år været ejet af Augustinus Fonden, der siden 2012 har tabt over 90 millioner kroner på investeringen.

Der er de seneste år brugt mange millioner kroner på at opgradere Kurhotel Skodsborg, skrev Finans.dk sidste år i forbindelse med direktørskiftet.

Relaterede artikler:

Direktørskifte på kendt hotel

Pris til restaurantchef på Kurhotel Skodsborg

Kendisser gav modeopvisning