Direktørskifte på kendt hotel

Med meget kort varsel er Mai Kappenberg stoppet som administrerende direktør for eksklusive Kurhotel Skodsborg nord for København. Hendes afløser blev i går, mandag, præsenteret for personalet.

49-årige Susanne Åberg skal fremover stå i spidsen for det mondæne Kurhotel Skodsborg med 83 værelser nord for København. Personalet fik i dag at vide, at Mai Kappenberger, hotellet og resortets administrerende direktør siden 2012, er stoppet.

Samtidig blev de præsenteret for deres nye administrerende direktør, Susanne Åberg, der i dag, mandag, havde første arbejdsdag.

Susanne Åberg er ny i spidsen for det mondæne Kurhotel Skodsborg. Foto: Kurhotel Skodsborg.

Susanne Åberg, der er uddannet cand. merc. og har masser af erfaring fra hotel- og restaurationsbranchen, kommer til Kurhotel Skodsborg og Skodsborg Sundhedscenter på Strandvejen nord for København fra stilling som resort manager på resortet Great Northern ved fynske Kerteminde.

Hun har tidligere blandt andet været direktør i københavnske Arp-Hansen Hotel Group, landechef for hotelkæden Best Western i Danmark, konsulent hos det rådgivende ingeniørfirma Carl Bro, direktør for det store First-hotel på Vesterbrogade i København og kortvarigt hoteldirektør på Kokkedal Slot nord for København.

Susanne Åberg får ansvaret for at videreføre de stolte traditioner for gode gæsteoplevelser som kendetegner Kurhotel Skodsborg. Det har været gennem en vellykket repositionering over en årrække og er nu et high end spa- og kurhotel, et efterspurgt konference- og mødecenter, ligesom det har succes med sin på spa og fitness, hedder det i pressemeddelelsen i forbindelse med direktørskiftet.

Mai Kappenberger er stoppet som administrerende direktør for Kurhotel Skodsborg og Skodsborg Sundhedscenter. Foto: Henrik Baumgarten.

Milliontab
Kurhotel Skodsborg har i omkring 25 år været ejet af Augustinus Fonden, der alene siden 2012 har tabt over 90 millioner kroner på investeringen – der er de seneste år brugt mange millioner kroner på at opgradere Kurhotel Skodsborg til stedets nuværende høje standard.

Augustinus Fonden ejer en lang række virksomheder og har en formue på cirka 19 milliarder kroner, oplyser Finans.dk

Claus Gregersen, formand for bestyrelserne omkring Kurhotel Skodsborg, siger i pressemeddelelsen: ”Vi er glade for, at Susanne Åberg tiltræder som ny administrerende direktør for Kurhotel Skodsborg og Skodsborg Sundhedscenter. Kurhotellet er en vigtig virksomhed for os i Chr. Augustinus Fabrikker, og det er vigtigt for os, at de stolte traditioner holdes i hævd, samtidigt med at koncepter og serviceniveauer følger med tiden. Det er vi overbeviste om, at Susanne Åberg med sin relevante baggrund vil sikre med succes.

På bestyrelsernes vegne vil vi takke vores afgående direktør, Mai Kappenberger, for en stor indsats de seneste seks år. Mai har været instrumentel i den vellykkede revitalisering af selskaberne, som har fundet sted, og vi ønsker Mai al mulig held og lykke i sit fremtidige virke.”

Susanne Åberg tilføjer: ”Jeg glæder mig til at videreføre og videreudvikle Kurhotel Skodsborg, der står for en helt unik gæsteoplevelse og koncept – både lokalt og internationalt.”

Transformation efter tornerosesøvn
Til STANDBY.dk siger 51-årige Mai Kappenberger om at hun nu er fortid som administrerende direktør for Kurhotel Skodsborg og Skodsborg Sundhedscenter:

”Sådan er det. Der kommer nu et nyt kapitel. Det har været fantastiske fem år i Skodsborg, der havde sovet tornerosesøvn i mange år. Det er rigtigt, at økonomien ikke er god, men vi har fået forbedret den og arbejdet med Skodsborgs transformation. Der er stadig nogle store investeringer forude, men Augustinus Fonden har gjort fantastisk meget for dette unikke sted,” siger Mai Kappenberger og tilføjer:

”Et hotel drejer sig også om værtskab og personlighed; Susanne Åberg er fantastisk og med hende er Skodsborg i de bedste hænder.”

Mai Kappenberger vil endnu ikke sige noget om sine fremtidsplaner.

Relaterede artikler:

50 år for kendt hotelprofil

Kendisser gav modeopvisning

Tripadvisor sætter navn på Danmarks bedste hoteller