Vinderen af Havfrueprisen 2018 blev Tirpitz-museet i Blåvand, museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen, til venstre, tog imod – prisen blev overrakt af formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen. Foto: MCH/Lars Møller.

Kendt skuespiller åbnede kæmpe feriemesse

Dansk skuespiller og ”kulturambassadør” for Mallorca satte fredag Ferie for Alle i gang i Messecenter Herning. Ved åbningen blev den årlige Havfrueprisen uddelt til aktør i dansk turisme.

Den danske skuespiller Pilou Asbæk fik lov til at åbne den 21. udgave i Messecenter Herning af Ferie for Alle , der afvikles denne weekend. Pilou Asbæk var valgt som messeåbner fordi han er ”kulturambassadør” for Mallorca – og fordi Spanien i år er Partnerland for den store rejsemesse, der forventes at tiltrække 60.000 besøgende. Spanien er et af de lande, der har været med hvert år siden starten på Ferie for Alle i 1998.

Pilou Asbæk er opvokset med tætte bånd til ferieøen, hvor hans forældre siden 2001 har haft kunst- og kulturcentret CCA. Han sagde ved åbningen blandt andet: ”Jeg er ekstremt stolt over titlen, for jeg elsker kultur og Mallorca. Nu får jeg chancen for at kombinere de to ting, og vise verden hvad jeg har vidst de seneste 28 år: at Mallorca er en vidunderlig ø, et magisk sted, en kulturperle – himmel på jord.”

I sin velkomst ved arrangementet der indledte den 21. udgave af Ferie for Alle, sagde administrerende direktør for MCH Messecenter Herning, Georg Sørensen: ”Vi har meget at fejre i dag, både udstillerrekord og en rund fødselsdag. Ferie for Alle i sin nuværende form fylder 20 år. I 1998 startede det nuværende Ferie for Alle med 167 stande og 23.134 besøgende. I år kan vi præsentere det største antal udstillere nogensinde – nemlig 1.215 fordelt på 401 stande.”

Georg Sørensen sendte en stor tak til udstillerne for deres opbakning og for den energi og de mange ressourcer, der lægges i standene. Blandt årets nye lande på Ferie for Alle er Uganda, Namibia, Portugal og Egypten.

Den officielle åbning af Ferie for Alle blev foretaget af (fra venstre) turistchef for Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark, Raul Castro Cano, administrerende direktør i Messecenter Herning, Georg Sørensen, og skuespiller Pilou Asbæk. Klik på billedet for at se det i stort format.

Havfrueprisen
Ved åbningen fredag morgen uddelte foreningen Danske Rejsejournalister traditionen tro også sin Havfruepris. Det var 16. gang at Havfrueprisen blev uddelt på Ferie for Alle. Havfrueprisen tildeles en person eller virksomhed, der har bidraget med noget særligt for indlandsturismen i Danmark. Den gik i år til Tirpitz-museet i Blåvand, det har siden åbningen i sommeren 2017 haft over 200.000 gæster – det årlige budget for Tirpitz er baseret på 100.000 besøgende gæster om året.

Tirpitz-museet, der har kostet 150 millioner kroner, ligger i klitterne i Blåvand ved Vesterhavet. Det er et museum i samme rå beton som den gamle tyske kanonstilling, der har givet navn til museet. Den ligger lige ved siden af og var museum i sig selv. Prisen blev overrakt af formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen.

Ferie for Alle 2018 foregår i MCH Messecenter Herning fra 23. til 25. februar. Messen er Skandinaviens største feriemesse og byder på 1.215 udstillere på fem områder: Udland, Danmark, Camping, Udeliv og Golf.

Relaterede artikler:
SAS atter til stor feriemesse

Udstillerrekord på Ferie for Alle

Rekordmange udstillere til Dansk Golfshow