Vinderen af Havfrueprisen 2018 blev Tirpitz-museet i Blåvand, museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen, til venstre, tog imod – prisen blev overrakt af formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen. Foto: MCH/Lars Møller.

Kendt skuespiller åbnede kæmpe feriemesse

Dansk skuespiller og ”kulturambassadør” for Mallorca satte fredag Ferie for Alle i gang i Messecenter Herning. Ved åbningen blev den årlige Havfrueprisen uddelt til aktør i dansk turisme.

Den danske skuespiller Pilou Asbæk fik lov til at åbne den 21. udgave i Messecenter Herning af Ferie for Alle , der afvikles denne weekend. Pilou Asbæk var valgt som messeåbner fordi han er ”kulturambassadør” for Mallorca – og fordi Spanien i år er Partnerland for den store rejsemesse, der forventes at tiltrække 60.000 besøgende. Spanien er et af de lande, der har været med hvert år siden starten på Ferie for Alle i 1998.

Pilou Asbæk er opvokset med tætte bånd til ferieøen, hvor hans forældre siden 2001 har haft kunst- og kulturcentret CCA. Han sagde ved åbningen blandt andet: ”Jeg er ekstremt stolt over titlen, for jeg elsker kultur og Mallorca. Nu får jeg chancen for at kombinere de to ting, og vise verden hvad jeg har vidst de seneste 28 år: at Mallorca er en vidunderlig ø, et magisk sted, en kulturperle – himmel på jord.”

I sin velkomst ved arrangementet der indledte den 21. udgave af Ferie for Alle, sagde administrerende direktør for MCH Messecenter Herning, Georg Sørensen: ”Vi har meget at fejre i dag, både udstillerrekord og en rund fødselsdag. Ferie for Alle i sin nuværende form fylder 20 år. I 1998 startede det nuværende Ferie for Alle med 167 stande og 23.134 besøgende. I år kan vi præsentere det største antal udstillere nogensinde – nemlig 1.215 fordelt på 401 stande.”

Georg Sørensen sendte en stor tak til udstillerne for deres opbakning og for den energi og de mange ressourcer, der lægges i standene. Blandt årets nye lande på Ferie for Alle er Uganda, Namibia, Portugal og Egypten.

Den officielle åbning af Ferie for Alle blev foretaget af (fra venstre) turistchef for Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark, Raul Castro Cano, administrerende direktør i Messecenter Herning, Georg Sørensen, og skuespiller Pilou Asbæk. Klik på billedet for at se det i stort format.Havfrueprisen og Årets Rejsejournalist
Ved åbningen fredag morgen uddelte foreningen Danske Rejsejournalister traditionen tro også sine priser, Havfrueprisen og Årets Rejsejournalist.

Det var 16. gang at Havfrueprisen blev uddelt på Ferie for Alle. Havfrueprisen tildeles en person eller virksomhed, der har bidraget med noget særligt for indlandsturismen i Danmark. Den gik i år til Tirpitz-museet i Blåvand, det har siden åbningen i sommeren 2017 haft over 200.000 gæster – det årlige budget for Tirpitz er baseret på 100.000 besøgende gæster om året.

Tirpitz-museet, der har kostet 150 millioner kroner, ligger i klitterne i Blåvand ved Vesterhavet. Det er et museum i samme rå beton som den gamle tyske kanonstilling, der har givet navn til museet. Den ligger lige ved siden af og var museum i sig selv.

Årets Rejsejournalist 2018 blev fotograf Karsten Bidstrup, der med passion har skrevet over 400 rejseartikler og fotograferet 115 forsider til forskellige magasiner og aviser i 35 lande. Begge priser blev overrakt af formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen.

Årets Rejsejournalist 2018, fotograf Karsten Bidstrup, med formanden for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen.

Ferie for Alle 2018 foregår i MCH Messecenter Herning fra 23. til 25. februar. Messen er Skandinaviens største feriemesse og byder på 1.215 udstillere på fem områder: Udland, Danmark, Camping, Udeliv og Golf.

Relaterede artikler:
SAS atter til stor feriemesse

Udstillerrekord på Ferie for Alle

Rekordmange udstillere til Dansk Golfshow

 

x

Læs Også

Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til Sri Lanka

Efter uroligheder er der nu undtagelsestilstand i Sri Lanka. Men Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til landet – og Danmarks Rejsebureau Forening er irriteret over dele af pressens behandling af undtagelsestilstanden.

Rejsejournalister satte pris på rejsebureau

Kendt rejsebureau får Danske Rejsejournalisters Rejsepris 2017 for at holde fast i ”utraditionelle destinationer.” På foreningens generalforsamling var der et minuts stilhed for to afdøde medlemmer.

Kendt brancheprofil bag nyt rejsebureau

Tidligere salgsdirektør og bureauchef i et af Danmarks største leisurebureauer i ejerkredsen af nyt rejsebureau med fokus på ansvarlige rejser.

Rejsebureau overvejer flere kontorer i Danmark

Det store rejsebureau har allerede salgskontorer i fire danske byer – men der kan komme flere, siger direktøren, der i første omgang koncentrerer sig om det svenske rejsebureau, det netop har købt.

Konkursgarantier fra rejsebureauer på 800 millioner kroner

Over 500 danske rejseudbydere stillede sidste år samlet konkursgarantier til Rejsegarantifonden for 805 millioner kroner.

Danskerne flygter fra kulden

DMI melder om sibirisk kulde, snefygning og isglatte veje og det har fået danskerne til at flygte mod varmere lande. Det har sat ekstra pres på rejsebureauerne, der ikke kan følge med.