Jens Elers flankeres ved jubilæumsreceptionen af to af sine ældste og bedste venner, skuespillerne Ulf Pilgaard og Per Pallesen, til højre. Foto: Henrik Baumgarten.

Kendte venner sagde tillykke

Det danske incomingbureau DMC markerede tirsdag sit 35 års jubilæum med en meget velbesøgt reception på hovedkontoret i København.

Der var kendte personer fra rejsebranchen – og fra de skrå brædder, da Jens Elers tirsdag fejrede de første 35 år med sit incomingbureau, DMC.

”Jeg er meget overvældet over de mange gæster, samarbejdspartnere og gode venner af huset, der er kommet for at være med til vores jubilæum,” sagde Jens Elers blandt andet i sin tale og tilføjede:

”Men hvad DMC har opnået gennem årene havde ikke været muligt uden alle de fantastiske, inspirerende og professionelle kolleger. I arbejder meget – og jer sender også min store tak til jeres familier for deres opbakning og forståelse for den indsats, I yder.”

I aften er DMC-medarbejderne med ledsagere inviteret i byen af DMC for at fejre jubilæet.

Klik for stort format. Anne Winding, en af DMC’s kendte profiler, med til venstre Birthe Becker, koncerndirektør for salg og marketing i Københavns største hotelgruppe, Arp-Hansen, og til højre Marlene Sønderhaug, chef for Conference & Event hos Wallmans i Cirkusbygningen. Foto: Henrik Baumgarten.

Selve DMC begyndte i 1983 under navnet ITC med blandt andet en amerikansk medejer. I 1989 startede bureauet med at håndtere krydstogtskibe, i første omgang i Københavns Havn. Bureauet skiftede i 1993 navn til det nuværende DMC (Destination Management Copenhagen), men er i dag aktiv i syv lande, blandt andet via partnere.

Omkring 30 procent af forretningen i DMC-gruppen kommer fra krydstogthåndtering, resten er andre incomingopgaver, for eksempel grupper.

Største krydstogtkunde er Viking Cruises, der i år har haft 55 anløb i Københavns Havn og som næste år kommer op på 77.

”Vi går efter kunder, der er villige til at betale for vores services – som sætter service over prisen. Vi har aftaler med 15 rederier – et af de nyeste er Ritz Carlton Cruises, der fra 2020 begynder at komme til København,” siger Jens Elers.

Ansatte fra 31 lande
DMC har i alt 72 medarbejdere, hvoraf de 16 er i København – samlet har virksomheden ansatte fra 31 lande. Koncernen omsatte sidste år for samlet omkring 250 millioner kroner og gav et pænt tocifret millionbeløb i overskud, sagde Jens Elers i forbindelse med receptionen til STANDBY.dk – den største omsætning er i dag i Norge fulgt af Danmark Chile og Sverige.

Jens Elers har rundet de 75 år men er still going strong – og har ingen planer om at trække sig.

”Min titel er administrerende direktør, du kan også kalde mig firma-guru, men jeg har intet med den daglige drift at gøre. Der er selvfølgelig en Plan B for fremtiden uden mig, men så længe jeg synes det er sjovt at vågne om morgenen og checke mine mails, så længe bliver jeg ved. Jeg har et godt helbred, og har med en enkelt mindre undtagelse for flere år siden, aldrig været indlagt på et hospital,” siger Jens Elers.

Klik for stort format. Jens Elers ved tirsdagens reception med sine to yngste børn, Mathias og Sofia. Foto: Henrik Baumgarten.

Skuespiller eller rejsebranchen
Med til receptionen i går var Jens Elers’ familie, blandt andet de to yngste børn.

16-årige Mathias, der er på efterskole i Ringe på Fyn og som har planer om for eksempel Copenhagen Business School og måske et job i DMC, mens 18-årige Sofia netop er begyndt i 1. g på Gammel Hellerup-gymnasiet. Hendes drøm er at blive skuespiller.

Skuespillerdrømmen kommer ikke fra fremmede. ”Jeg var børneskuespiller i sin tid og overvejede meget at blive skuespiller, men da jeg begyndte at rejse fandt jeg ud af, at jeg skulle arbejde med rejsebranchen,” siger Jens Elers.

I skuespiltiden var han blandt andet med i Studenterrevyen i København. Her mødte han i 1962 en ung Ulf Pilgaard, der siden har været en af hans bedste venner. Tidligere i år tilbragte Ulf Pilgaard således en måneds tid hos Jens Elers og hans families andet hjem i Chile.

”Der i starten af 1960 var jeg også chefrejseleder på Rhodos for et ikke mere eksisterende rejsebureau. Ulf ringede til mig og sagde, at en hans gode unge venner, Per Pallesen, netop var færdig på teaterskolen i Aalborg og nu skulle på ferie med sin kæreste. De havde ikke mange penge, så jeg havde dem til frokost og middag næsten hver dag under deres ferie på Rhodos – og det blev starten på det venskab,” fortæller Jens Elers.

Relaterede artikler:

‘De bruger jo ingen penge’

Vil have færre krydstogturister

Godt sammenhold om dansk krydstogtindustri