Ejvind Olesen blev bisat tirsdag. Blandt de mange i Hørsholm kirke var Jørgen Lindegaard, SAS’ tidligere koncernchef: ”Jeg kunne give Ejvind meget fortrolig information, han misbrugte aldrig min tillid.”
Rejsejournalistlegenden Ejvind Olesen, kendt fra Take Off, Standby.dk og ikke mindst som rejseredaktør gennem 25 år på Berlingske, døde den 8. august i en alder af 88 år.
De langt over 100 fremmødte i Hørsholm Kirke tirsdag kunne se Ejvind Olesens hvide kiste blive båret ud af nære familiemedlemmer og hen over de mange buketter og kranse, mens kirkesangeren sang Alberte Windings kendte sang ”Lyse nætter.”
Ejvind Olesen sagde flere gange efter receptioner i forbindelse med hans runde fødselsdage og jubilæer og meget andet, at han glædede sig over alle dem, der kom – men ærgrede sig ofte mere over dem, der ikke dukkede op…
Hvis Ejvind kiggede på fremmødet tirsdag i Hørsholm kirke ville han havde glædet sig over de mange fremmødte.
Ejvind var en fantastisk repræsentant for rejsebranchen
En af de fremmødte, Ejvind Olesen ville have glædet sig over kom i kirken, var SAS’ første og hidtil eneste danske koncernchef, Jørgen Lindegaard, mellem 2000 og 2005. Efter kisten var kørt bort fra kirken, sagde Jørgen Lindegaard til Standby.dk:
”Jeg lærte Ejvind at kende, da jeg kom til SAS i år 2000 – Ejvind havde jo en svaghed for SAS, og rigtig mange gode forslag og ideer. Dem har jeg drøftet med Ejvind utallige gange.
Mange af de ledere, jeg skrev (i SAS’ inflightmagasin Scanorama) havde jeg inspiration til fra Ejvind – eller jeg sendte dem først til Ejvind, for at høre hans mening. Ejvind sendte også tit noget til mig, jeg skulle forholde mig til, for eksempel hans ledere i først Take Off og siden Stand By.
Jeg korresponderede med Ejvind indtil for blot nogle år siden, ofte flere gange om måneden – også om SAS’ rekonstruktion, det har vi udvekslet utallige mails om. Det lå Ejvind meget på sinde, at det skulle gå SAS godt.
Jeg kunne give Ejvind de mest fortrolige informationer, så han havde en større baggrundsviden – Ejvind misbrugte aldrig den tillid. Og jeg har (i tiden som SAS’ koncernchef) fortalt Ejvind mange fortrolige ting, som jeg vidste ville gøre ham bedre – også til at skrive kritisk om SAS.
Ejvind var en fantastisk repræsentant for rejsebranchen – og for journalistfaget,” sagde Jørgen Lindegaard.
Oprigtig interesseret
Blandt de mange andre fra rejsebranchen til bisættelsen var, nævnt alfabetisk: Jens Elers (ejer af incomingbureauet DMC), Jørn Eriksen (tidligere kommerciel direktør og rutechef i Maersk Air), Arne Bang Mikkelsen (tidligere administrerende direktør for Bella Center, i dag Bellagroup), Ivan Nadelmann (tidligere administrerende direktør af Avis Biludlejning i Danmark), krydstogtrejseeksperten Jesper Boas Smith, Henrik Specht (direktør for RID, Rejsearrangører i Danmark) og Susanne Åberg, administrerende direktør for Kurhotel Skodsborg.
Jens Elers, der i over 40 år har haft det dansk/nordiske incomingbureau DMC, lærte Ejvind Olesen at kende for 64 år siden, da Ejvind Olesen var hos DSB Rejsebureau, hvor Jens Elers startede som en meget ung rejseleder med togture til blandt andet Tyskland og Østrig.
”Skal jeg beskrive Ejvind med ét ord, så er det ”ordentlighed,” Ejvind var ordentlig. Man kunne altid stole på ham,” siger Jens Elers, der siden blev chef fra 1977-83 for Københavns Turistinformation – forgængeren for det nuværende Wonderful Copenhagen, hvor han også havde tæt samarbejde med Ejvind Olesen.
Direktør Jesper Boas Smith, der først via rejsebureauet Bella Vista Travel og siden Gaia Travel under Aller Leisure, har solgt mange ultra-de-luxe krydstogter, sagde om Ejvind Olesen:
”Ejvind var også en stor krydstogtentusiast og en af de bedste repræsentanter for krydstogter nogensinde. Han var som journalist altid positiv, altid lyttende og arbejdede for at få gjort mere for krydstogtbranchen. Ejvind lærte mange danskere at sejle krydstogter. Han var en superambassadør for krydstogtbranchen, den bedste nogensinde.”
Henrik Specht, direktør for RID, Rejsearrangører i Danmark, siger: ”At rejse er som bekendt at leve. Og Ejvind har i mange år levende beskrevet det at rejse. Til stor glæde for både læserne og rejsebranchen. Nu er han taget på sin sidste rejse efter en meget smuk og rørende bisættelse i Hørsholm Kirke.”
Susanne Åberg, administrerende direktør for Kurhotel Skodsborg: “Jeg var i Hørsholm Kirke for at ære Ejvind. Jeg vil altid mindes ham som et yderst positivt og erfarent menneske, oprigtig interesseret og nysgerrigt spørgende med et glimt i øjet.”
Nåede to sølvbryllupper
Ejvind Olesen nåede at fejre to sølvbryllupper. Først med sin afdøde hustru, Bente, og med sin hustru til hans død, Ingelise. Ejvind efterlader også sine to døtre, sygeplejerske Mette Olesen og Helle Jakobsen, sidstnævnte er godt kendt i den danske rejsebranche, hvor hun netop nu søger nyt arbejde.
Der er også tre børnebørn og to oldebørn. Og så Ejvinds to søstre og hans bror, der alle tre deltog i bisættelsen for et enestående menneske.
Relaterede artikler:
”Der kommer aldrig en ny rejsejournalist som Ejvind”
Ejvind Olesen: “Hårdt arbejde, gå-på-mod og et godt netværk”