Turisme er en vigtig indtægtskilde for Kenya. Wikipedia-foto: Clarke Dhana.

Kenya vil afskaffe krav om visum

Fra årsskiftet behøver udlændinge ikke mere have et visum for at komme ind i Kenya – til gengæld skal man forhåndsansøge; en afgørelse – godkendelse eller afvisning – kommer i løbet af to uger.

Østafrikanske Kenya, der er på størrelse med Frankrig, dropper angiveligt kravet om visum før indrejse; i dag skal for eksempel danske statsborgere på forhånd have et e-visum for at kunne indrejse.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at Kenya vil erstatte visumkravet med online rejsegodkendelse. Den skal indleveres før afgang til landet, og der vil komme en afgørelse i løbet af en til to uger, oplyses det.

Kenya, der næste år har 60-års jubilæum som selvstændig stat, håber at den nye ordning vil kunne tiltrække flere udenlandske turister. Kenya er blandt andet kendt for safarier og badeferier ved Det indiske Ocean.

I en tale forleden sagde Kenyas præsident, William Ruto, ifølge Reuters: ”Fra starten af januar 2024 bliver Kenya et visumfrit land. Det bliver ikke længere nødvendigt for noget lands statsborgere at ansøge om et traditionelt visum, hvis man ønsker at besøge Kenya.”

Det blev ikke oplyst, hvor længe indrejsetilladelsen vil være gyldig.

Kenya er også charterdestination fra Danmark
I stedet for at få et visum før indrejse i Kenya, skal kommende udenlandske besøgende søge online om indrejsetilladelse. Til dette formål kommer der snarest en onlineplatform, skriver Reuters og tilføjer, at det vil være gratis at søge om indrejsetilladelse til Kenya.

Kenya er også et populært rejsemål for danske turister – for eksempel har Bravo Tours egne charterfly fra Danmark til både safari og badeferie – eller en kombination.

Forleden oplyste det danske highend-rejsebureau 80days, der kun sælger femstjernede rejser, at Kenya var blandt de mest solgte rejsemål til årets jule- og nytårsferie.

Camilla Levin, ejer af og administrerende direktør for 80days, sagde således til Standby.dk: ”Vores jule- og nytårssalg ligger højere end sidste år. Efter pandemien har vi set, at gæsterne har spredt sig i alle retninger med flere oplevelsesrejser – de mest solgte destinationer til julen og nytåret er: Thailand, Maldiverne, Mellemøsten, Miami, Kenya og Sydafrika.”

Med danske briller forbindes Kenya ikke mindst med Karen Blixen; hendes hus, Karen Blixen Museum, ligger 10 kilometer uden for hovedstaden, Nairobi. Hun boede i Kenya, som dengang var en britisk koloni under navnet Britisk Østafrika, hvor hun blandt andet dyrkede kaffe fra 1917 til 1931.

 

Relaterede artikler:

Her skal danskerne have visum for at komme ind

Hotelgigant tilbyder teltovernatning til 10.000 kroner

Danske turister kan slippe for visum til Indonesien