Kilroy dropper medejerskab af Primo Tours

Kilroy group travel solgte i juli solgte sin aktiepost på 15 pct. i Primo Tours til Bjarke Hansen Holding og Søndergaard Holding Herning (ejerne af Primo Tours). Salget sker som led i fokusering af Kilroy koncernens forretningsområder, hed det i går fra Kilroy.

 

Den adm. direktør for Kilroy group travel, Allan Qvist (foto), forlod bestyrelsen og solgte investeringen til Primo Tours to ejere.

Primo Tours er sammen med Folkeferie.dk de mindste medlemmer af foreningen Rejsearrangører i Danmark, begge med 1 % af foreningens passagertal.

 

Fra Holstebro styrer Team Benns også Safaritour.no, der sælger safarirejser til Afrika i Norge. Og i Oslo har Team Benns rejsebureauet Australiatur.no, gruppetur.no foruden kilroy group travel som er i Finland og Sverige. 

 

Primo Tours fik i sit første regnskabsår et underskud på 1,4 mio. kr. – men fik "ekstraordinære indtægter" som er uforklarede på 3,5 mio. kr., hvilket kunne være et camoufleret indskud fra ejerne, siger rejsebrancheanalytiker Ole Egholm til takeoff.dk

 

Til takeoff.dk sagde Allan Qvist i aftes. ”Vi har ikke noget at skjule. Men historien er ikke længere end at vi spreder og samler vores investeringer og har fokus på det, vi selv driver. Skulle vi have fokus på at drive charter, ville vi være mindre god til andet. Det har ikke været en fejlinvestering i Primo Tours og jeg har sjældent mødt nogle så dygtige til charterrejser som Henrik og Bjarke fra Primo Tours.”

 

Takeoff.dk er bekendt med rygter om, at Kilroy group travel, som også sælger krydstogte, måske overtager økonomisk trængte Scandinavian Cruise Center, der angiveligt er blevet fusioneret med et andet rejsebureau.

 

"Jeg har hørt det samme rygte, men det vil jeg hverken af- eller bekræfte, officielt har jeg ingen kommentarer,” siger han.

Skrevet af Henrik Baumgarten