Kina viste også flaget på årets Ferie for Alle i Messecenter Herning. Foto: Henrik Baumgarten.

Kina fjerner visumkrav for flere EU-lande

Statsborgere fra yderligere fire EU-lande fritages for at have visum for indrejse i Kina. Danmark og de andre nordiske lande skal stadig have visum til Kina, der mangler udenlandske turister.

11 europæiske lande er nu fritaget for at skulle have visum for at få adgang til Kina – i 15 dage. Senest er statsborgere fra Belgien, Luxembourg, Ungarn og Østrig kommet med på visa-fritagelseslisten. Det samme blev fra december sidste år statsborgere fra Frankrig, Holland, Irland, Italien, Schweiz, Spanien og Tyskland samt Malaysia.

Med tiltaget vil Kina, der stadig mangler mange udenlandske besøgende – turister og erhvervsrejsende – efter pandemien søge at anspore flere til at rejse til ”Riget i Midten.”

Målet med at droppe visumkrav – som forsøg i et år – for en række lande er at tiltrække flere internationale højkvalitets-besøgende, sagde Mao Ning, talsmand for det kinesiske udenrigsministerium, ved en pressebriefing, skriver blandt andet Euronews.

Kina var et af de lande, der sent genåbnede efter pandemien, der opstod i Kina. Landet havde under pandemien meget restriktive indrejsekrav. Disse blev ophævet sidste år, men den indtægtsgivende udenlandske turisme til Kina er stadig ikke tilbage på niveauet før pandemien.

Mangler over halvdelen af de udenlandske turister
Sidste år havde Kina 35,5 millioner ankomster fra udenlandske besøgende, ifølge de officielle tal. Til sammenligning var der 97,7 millioner ankomster i 2019, året før pandemien.

Euronews skriver også, at data fra onlinerejsebureauet Trip.com viste en stigning sidste år i bookinger fra Europa til Kina på 663 procent sammenholdt med 2022 – det var 29 procent flere end i 2019.

Før pandemien havde Kina også visumfritagelse for borgere fra Brunei, Japan og Singapore. Efter genåbningen efter pandemien er muligheden kommet tilbage til statsborgere fra Brunei og Singapore, men stadig ikke for Japan.

Blandt de mest besøgte byer og områder i Kina for europæiske turister er, ifølge Euronews: Shanghai, Beijing, Guangzhou og Shenzhen.

 

Relaterede artikler:

Danske turister kan slippe for visum til Indonesien

Her skal danskerne have visum for at komme ind

Kina ændrer visumkrav: 15 dages ophold uden visum