Kina har fortsat svært ved at tiltrække samme antal udenlandske turister som før pandemien. Arkivfoto via Wikipedia: Carsten Ullrich from Shanghai; CC BY-SA 2.0

Kina savner millioner af udenlandske turister

Kina er stadig langt under antal ankomster fra udenlandske turister i forhold til før pandemien. For at tiltrække flere, lempes visumkrav for foreløbig 11 europæiske lande, dog ingen af de nordiske.

Tilbage i 2019, året før pandemien, havde Kina tæt på 98 millioner ankomster af udenlandske turister, forretningsrejsende, studerende og så videre – sidste år var tallet kun omkring 35 millioner.

Kina var et af de lande, der sent genåbnede efter pandemien, der opstod i Kina. Landet havde under pandemien meget restriktive indrejsekrav. Disse blev ophævet sidste år, men den indtægtsgivende udenlandske turisme til Kina er stadig ikke tilbage på niveauet før pandemien.

For at tiltrække flere udenlandske turister begyndte Kina i december sidste år at tilbyde statsborgere fra 11 europæiske lande 15 dages ophold i Kina – uden visum. Det var et forsøg gældende til udgangen af i år.

Men nu, skriver Euronews, har Kina forlænget denne muligheden til udgangen af 2025.

Skandinaver skal stadig have visum til Kina
Endnu er ingen af de tre nordiske EU-lande (Danmark, Sverige og Finland) kommet på listen over de foreløbig 11 europæiske lande, Kina tilbyder indrejse for i 15 dage uden visum.

Disse lande er, nævnt alfabetisk: Belgien, Frankrig, Holland, Irland, Italien, Luxembourg, Schweiz (der ikke er med i EU), Spanien, Tyskland, Ungarn og Østrig. Også statsborgere fra Brunei og Singapore kan rejse til Kina i op til 15 dage uden visum, skriver Euronews.

De mest besøgte kinesiske destinationer for de udenlandske turister er Shanghai, Beijing, Guangzhou og Shenzhen, oplyses det.

For at tiltrække flere udenlandske turister har de statslige kinesiske turistmyndigheder indledt samarbejde med onlinerejsebureauet Trip.com – dette samarbejde skal blandt andet fremhæve historiske og kulturelle kinesiske attraktioner.

Ligeledes, skriver Euronews, investerer Kina også i at forbedre rejseteknologi for udenlandske rejsende, herunder e-payment løsninger.

 

Relaterede artikler:

Sydøstasiatiske lande vil samarbejde om pasfrihed

Thailand må kigge langt efter kinesiske turister

Kina åbner for grupperejser til endnu flere lande