Kina udsætter godkendelse af Dreamliner

Civil Aviation Administration of China (CAAC) har endnu ikke godkendt Boeing 787 Dreamliner til at flyve i Kina angiveligt på grund af fornyet tvivl om flyets sikkerhed.

Kinesiske flyselskaber har bestilt 41 Dreamliners – 15 til Air China, 10 til China Southern Airlines, 10 til Hainan Airlines og seks til Xiamen Airlines.

Guangzhou-basered China Southern Airlines ventes at blive det første flyselskab i Kina til at modtage en Boeing 787, som oprindeligt skulle være leveret sidste år. Flyet skal benyttes på ruter til Europa og USA.

Tre af flyene til Kina er færdige og venter på flyvetilladelse fra de kinesiske myndigheder.

Hainan Airlines venter sit første fly leveret i andet kvartal 2013, men overvejer at skifte til 747-8 på grund af idelige forsinkelser. I oktober 2011 afbestilte China Eastern en ordre på 24 Dreamliners til fordel for 45 737NG – ligeledes på grund af forsinkelserne.

En talsmand for Boeing siger, at man ser hen til at levere de første fly til Kina, men ønsker ikke at kommentere baggrunden for den manglende godkendelse.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.