Thailand går specifikt efter at tiltrække kinesiske turister til landet. Arkivfoto.

Kinesere søger mod Thailand efter charmeoffensiv

Et sløvt kinesisk rejsemarked har nu sendt Thailand i charmeoffensiven for at få de kinesiske turister tilbage til landet. Visumfri rejser har øget aktiviteten.

Selvom Kina atter satte sin befolkning fri til at rejse ud af landet i januar måned efter tre år med coronarestriktioner, er de kinesiske turister ikke i stor stil vendt tilbage til Thailand.

Mens landet i Sydøstasien næsten fik 11 millioner turister fra Kina i 2019, har der kun været 2,2 millioner kinesiske turister på besøg fra januar til den 10. september 2023. Det skriver det amerikanske medie CNN.

Det skyldes blandt andet en mindre robust kinesisk økonomi, en svækket Yuan samt en forhøjet arbejdsløshed i Kina.

Nu er Thailand imidlertid gået i offensiven for at få de kinesiske turister til at vende tilbage til landet igen. Derfor har den nyligt udnævnte premierminister Srettha Thavisin indført visumfri rejse til kinesiske turister.

Turister fra Kasakhstan har samtidig også fået mulighed for visumfri rejser, og indsatsen er en del af en økonomisk genopretning, som Srettha Thavisin har lovet.

Tiltrækker kineserne på et vigtigt tidspunkt
De nye regler for visumfri rejser kommer tidsnok til den gyldne uge, ugen omkring Kinas nationaldag den 1. oktober. Samtidig er der også efterårsferie i landet.

Derfor kan Thailand tiltrække kineserne i en periode mellem 29. september og 8. oktober, hvor kineserne nyder deres første ferieperiode, hvor de kan rejse efter pandemien.

Under en seance den 25. september i Bangkoks Suvarnabhumi-lufthavn tog premierminister Srettha Thavisin mod et hold kinesiske turister, der ankom fra Shanghai, med gaver.

”Vi er sikre på, at dette tiltag kommer til at give et substantielt rygstød til økonomien. Vi vil gerne opfordre de kinesiske turister til at søge flere steder hen i landet end blot storbyer som Chiang Mai, Bangkok, Pattaya og Phuket,” sagde premierministeren til den fremmødte presse under seancen.

Allerede nu er det tydeligt, at den thailandske regerings tiltag har båret frugt. Det blev første gang offentliggjort den 13. september, og siden da er mængden af bookinger, som kinesere har foretaget i landet, steget med 6.220 procent sammenlignet med sidste år ifølge Trip.com, som opererer Kinas største bookingplatform Ctrip.

Thailand ser ud til at blive den mest populære rejsedestination blandt kinesere efterfulgt af Sydkorea, Malaysia, Singapore, Australien og Storbritannien.

 

Relaterede artikler:

Thailand ser stor vækst i udenlandske turister

Thailandske turistbyer udfordret af luftforurening

TUI åbner for første gang egne nye hoteller i Kina