Kinesisk fødselsturisme griber om sig

REFRESH_CHINA_HEADERDYR REJSE: Flere gravide kinesere rejser til USA for at føde og få deres børn registreret som amerikanske statsborgere. En kinesisk turoperatør sælger den slags pakkerejser for ca. 50.000 dollars.

En ny form for turister har set dagens lys, nemlig fødselsturister. Velhavende gravide kvinder fra Kina køber en rejse med et lidt længere ophold og føder i USA, hvorefter deres baby kan blive amerikansk statsborger. Det kan moderen til gengæld ikke. Men barnets fremtid er mere sikker, selv om det senere i livet skal betale skat til USA, hvis det fortsat bor i udlandet.

Fødselsrejser bliver også brugt af kinesiske familier, som allerede har fået et barn og ikke må få flere efter kinesisk lov. Da de nyfødte heller ikke bliver kinesiske statsborgere, er de ikke omfattet af fødselskontrollen. En børnebegrænsning, som har været med til at udvikle Kina i modsætning til visse andre lande.

Det ligger næsten i sagens natur, at der må være tale om velhavende familier, når en sådan pakkerejse koster ca. 330.000 kr. Skal den lykkelige far også med på turist-fødselsrejser løber det ekstra op.

I Korea er den form for ferierejser, hvor man rejser ud som en, og er to når man kommer hjem også velkendt. Ud over USA med Hawaii er også Canada rejsemålet.