Kinesisk turisme sender hotelpriserne op

Hotelpriserne på kinesernes favoritdestinationer er steget massivt i 1. halvår 2012 sammenlignet med 1. halvår 2011, viser Hotels.com’s Hotel Price IndexTM.

I 2011 gennemførte kineserne 70 millioner internationale rejser – en stigning på 225% i forhold til 2010. Og det mærkes på værelsespriser rundt om i verden.

Specielt Phuket og Seoul har oplevet store prisstigninger på hhv. 24 og 23%, mens mange af kinesernes amerikanske favoritdestinationer har oplevet prisstigninger på op til 19%.

Indtil videre er det storbyerne i Asien, der lokker mest. Seks ud af ti favoritdestinationer er asiatiske med Hong Kong i spidsen, hvor der, trods et i forvejen højt prisniveau, har været stigning på 9% pct. i 1. halvår 2012 fra 1. halvår 2011.

Las Vegas, New York, Los Angeles og San Francisco er også steget betragteligt i pris.

”Stigningerne her er naturligvis påvirket af en lang række andre faktorer, men de kinesiske rejsende fylder helt sikkert meget i dette billede,” siger David Bækholm fra Hotels.com.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.