Kinesiske turister har imageproblemer

kinesiske turisterForleden ville kinesiske passagerer hos Singapore Airlines ikke aflevere stålbestik fra deres måltider. Kinas vicestatsminister sagde fornylig, at kineserne skal lære at opføre sig ordentligt på rejser.

De 30 kinesiske turister var på rundrejse til en række asiatiske lande, da de på flyvning med Singapore Airlines nægtede at aflevere stålbestikket. Kabinepersonalet fik dog kinesernes rejseleder til at overtale passagererne til at aflevere bestikket.

”I skader Kinas omdømme,” sagde han til dem ifølge den kinesiske avis, Qianjiang Evening News.

Kinesiske rejsende overhalede for nylig tyskere og amerikanere som dem, der bruger flest penge på udlandsrejser, men det kniber til tider med kinesernes gode manerer. Der har været mange medieomtaler af dette problem.

For nylig skar en kinesisk dreng sit navn ind i en 3.000 år gammel religiøs figur under et besøg i Egypten. Balladen over dette fik en af Kinas vicestatsministre, Wang Yang, til at komme med offentlig erklæring om, at hans landsmænd skal forbedre deres opførsel, når de rejser i udlandet.

Sidste år udnævnte den amerikanske shopping-hjemmeside, LivingSocial, efter en meningsmåling blandt sine læsere, kineserne som nogle af ’verdens værste turister’. 15% af de adspurgte  i undersøgelsen sagde, at kinesiske turister var nogle af verdens mest forfærdelige.