Kinesiske turister vil København på egen hånd

TURISME: Antallet af kinesiske turister, der rejser i Norden for sig selv og dem i organiserede grupper, er snart lige store. Ny analyse viser, at kineserne gerne vil have lokale oplevelser og flere kulturoplevelser under besøget.

Undersøgelsen viser også, at kinesiske rejsende ikke er ét, men flere forskellige segmenter – og de ser ikke de nordiske byer som selvstændige rejsemål, men som én destination.

Undersøgelse af kinesisk turisme i Norden kommer fra det fællesnordiske Kina-projekt Chinavia, der er forankret hos Wonderful Copenhagen.

De kinesiske turister i Norden er yngre, og de bliver her længere. Det er nogle af kendetegnene ved den del af de kinesiske rejsende i Norden, som rejser selvstændigt i stedet for på gruppeture. Og andelen af kinesiske besøgende i København, som rejser på egen hånd, bliver større og større, oplyser Wonderful Copenhagen.

”Det er tredje gang, vi laver en markedsanalyse af kinesiske rejsende, siden Chinavia-projektet blev etableret i 2012. Og med den seneste analyse er det tydeligt, at kineserne får stadig mere rejseerfaring. Bl.a. kan vi se, at kinesiske rejsende i København i markant højere grad end i forrige analyse rejser selvstændigt i stedet for på gruppeture. Og det er det en positiv udvikling, da selvstændigt rejsende kinesere gennemsnitligt bliver en dag længere i København,” siger Signe Jungersted, udviklingschef i Wonderful Copenhagen.

Kinesiske rejsende i Norden besøger oftest fire byer, 97 pct. af kinesiske rejsende i København besøger andre byer end København på turen.

Første gang, Chinavia undersøgte de kinesiske turister i Norden i 2012, var der en overvægt af grupperejsende. Siden er andelen af grupperejsende i København faldet fra 82 pct. i 2012 til nu 51 pct., mens de individuelt rejsende er steget fra 18 pct. i 2012 til nu 49 pct. Ud over, at de individuelt rejsende i gennemsnit bliver lidt længere, er de typisk yngre og bedre uddannet end de grupperejsende.

Den nye undersøgelse viser, at kinesere på rejse i Norden har stor lyst til at opleve den lokale kultur, også den kulinariske. Her har 73 pct. smagt de lokale specialiteter under rejsen i Norden, mens 72 pct. har besøgt et museum.

Kineserne er generelt godt tilfredse med deres Nordenrejse. Her er de unge og de selvstændigt rejsende mere tilfredse end de grupperejsende.

På tværs af aldersskel er de kinesiske rejsende aktive på sociale medier under deres rejser. For Københavns vedkommende er det 89 pct. af de kinesiske besøgende, der har – eller har haft – planer om at dele deres rejseoplevelser på sociale medier. Og når man taler om sociale medier i Kina, er WeChat nu langt det største med 938 mio. aktive brugere om måneden.

Og da anbefalinger fra venner og familie ifølge analysen er afgørende for ca. syv ud af 10 af kineserne, når de vælger rejsemål, har destinationerne stor interesse i, at kineserne tager hjem med en god oplevelse og en tilskyndelse til at dele den på sociale medier.

Sidste år var der over 200.000 kinesiske overnatninger i Danmark, heraf var de 150.000 i hovedstadsområdet.

x

Læs Også

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme vil i år for første gang passere 50 milliarder kroner i omsætning fra udenlandske besøgende, viser ny analyse fra Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen bekymrer sig over mangel på overnatningskapacitet i højsæsonen.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.

Regeringens store kystprojekt halter

Flere af de prestigefyldte turismeprojekter i vandkanten er droppet, og finansieringen af de øvrige er fortsat usikker.

Michelin fylder ikke meget i restaurantregnskabet

”Et lighedstegn mellem omsætningen i de danske Michelin-restauranter svarer til at sammenligne med synligheden af Ferrari i den danske bilpark,” siger brancheekspert.