Børsbygningen i København er sidst i august centrum for den årlige Nordic Hospitality Conference, hvor der stilles skarpt på hotelbranchen. Arkivpressefoto fra Wonderful Copenhagen.

Klar til årlig hotelkonference i København

Der bliver indlæg fra hotelkæde på vej til Danmark samt spørgsmål om der er penge i økologi og hvad pulsen er i den danske hotelbranche. Det sker ved den årlige Nordic Hospitality Conference.

Den 28. og 29. august afvikles for tredje gang Puls Nordic Hospitality Conference i København, arrangeret af blandt andet Dansk Erhverv og hotelkonsulentfirmaet Telling & Nesager.

Den 28. august er mest helliget hotelbranchen og alle de knap 200 deltagerpladser forventes solgt.

”Tanken med konferencen er blandt andet at tage et udgangspunkt og kigge fremad for mange af os, der er opslugt af hoteldrift. Nogle gange har man lidt brug for at blive rykket ud af de faste rammer og for eksempel spørge, ”hvad skal vi i morgen og hvad skal mit hotel kunne om fem år,” siger Michael Telling fra Telling & Nesager til STANDBY.dk og tilføjer:

”Konferencen skal også tage pulsen på hotelbranchen og give tilhørerne nyt om trender og tendenser; det er afsættet for en række af de forskellige indlæg.”

Onsdagen, den 28. august, indledes med velkomst af administrerende direktør for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

Herefter serveres en paneldebat om økologi i hotelbranchen – der bliver indlæg fra administrerende direktør fra danske Guldsmeden Hotels, Sandra Plesner Weinert, samt Torben Blok fra Økologisk Landsforening, Rune Lund Sørensen, Restaurant Hærværk, og Trine Hahnemann fra Hahnemann Projects.

Der kommer også et indlæg fra det hollandske restaurantkoncept The Instock, der har lavet sin niche med at servere mad, der ellers ville være blevet kasseret af fødevareforhandlere. Også danske Madkastellet kommer med indlæg til denne debat.

Bæredygtige hoteller
Hvor bæredygtigt kan et hotel egentlig være – uden at det ødelægger gæsteoplevelsen, er næste emne på det dagslange program.

Til at svare på dette kommer der indlæg i en paneldebat fra direktørerne Trine Richter, Green Solution House på Bornholm, Nina Carlslund fra Scandic Hotel Aarhus City, Lars van Hauen fra E.ON Danmark og Xenia zu Hohenlohe, fra det tyske firma Considerate Hoteliers.

Nyt hotel til København
København får i disse år mange nye hoteller – mange projekter er kendte, men et hidtil meget anonymt er den hollandske Zoku-kæde, der næste år rykker ind i København. På hotelkonferencen præsenteres Zoku-konceptet – som en hybrid mellem et hotelværelse og et egentligt kontor.

Et andet af dagens emner er, hvordan hotelservice kan serveres på flere måder – skal det være et moderne luksushotel eller kan service også komme fra et mere lavprisagtigt produkt.

Til at drøfte dette medvirker direktøren for Københavns kommende femstjernede hotel, Villa Copenhagen, der åbner næste forår, Peter Høgh Pedersen, og Trine Hardy, Hotel Manager hos den hollandske hotelkæde Citizen M, der i december sidste år åbnede sit første hotel i Skandinavien, på Rådhuspladsen i København.

Todages konferencen byder på meget andet end det her nævnte – der er mere om Nordic Hospitality Conference i København på hjemmesiden: nordichospitalityconference.com

Relaterede artikler:

København har mangel på internationale hotelkæder

Danmark ser flere velhavende amerikanske turister

Hotelkæde vil øge i København