Det nye Citizen M-hotel set fra Rådhuspladsen. Pressefoto.

Hotelkæde vil øge i København

På Rådhuspladsen har København netop fået sit nyeste hotel, drevet af international kæde af boutiquehoteller. Der kigges allerede efter endnu et sted i hovedstaden.

Den hollandske hotelkæde Citizen M (M står i denne forbindelse for Mobile) åbnede mandag i denne uge i Dagmarhus-bygningen ved Rådhuspladsen i København sit første hotel i Norden.

Klik for stort format. Hotel manager for Københavns nyeste hotel, Citizen M på Rådhuspladsen, Trine Hardy, til venstre, med kollegerne Inez Ruiter, Cecilie Hartwig og assisterende hotelchef Carl-Frederik Wibroe. Foto: Henrik Baumgarten.

”Dette er vores 14. hotel i drift – vi har yderligere 24 planlagte på vej i og udenfor Europa, men vi vil gerne have endnu et hotel i København. Vi kigger efter egnede placeringer, men har endnu ikke fundet det rette sted. Vi vil også gerne åbne hotel i Stockholm.”

Det sagde Robin Chadha, marketingdirektør for hele Citizen M-kæden, til STANDBY.dk, da der i dag, onsdag, var pressefremvisning af det nye hotel på Rådhuspladsen med 238 mindre, men ganske luksuriøse værelser. Hertil kommer blandt andet fire mødelokaler.

I spidsen for det første Citizen M-hotel i Norden står hotel manager Trine Hardy, der har Sara Rahmeh som salgschef. Mens Trine Hardy tidligere har arbejdet for blandt andre de københavnske hoteller Kong Frederik, Admiral, Scandic Sydhavnen og Neptun (i dag Hotel Skt. Annæ), kommer Sara Rahmeh senest fra job som cluster sales manager hos BC (Bella Center) Hospitality Group.

Værelsestyperne hos Citizen M er som sådan ganske ens – gæsten kan dog vælge om man vil bo i toppen eller på nogle af de nederste etager og om man ønsker udsigt mod Rådhuspladsen eller et værelse uden udsigt. Prisen er den samme.

Citizen M-konceptet har mange forskellige features i sit koncept, hvor de blandt andet vender nogle ting på hovedet. For eksempel er receptionen og lobbyen på Citizen M-hotellet i København ikke det traditionelle i stuetagen – men øverst på 7. etage med en flot udsigt.

Der kan i receptionen købes lidt af hvert; det er alt fra etuier til kontaktlinser, en nisse der giver ”fingeren” (klik på billedet med de fire personer) eller ”love bags” med blandt andet kondom og lidt sexlegetøj. Apropos dette, så byder værelsernes TV blandt andet på gratis ”adult movies,” som det hedder med et pænere udtryk…

På værelserne styrer en smart app alt fra belysningen, om den skal være for eksempel business-agtig eller romantisk, gardinerne, TV’et og sikkert meget mere.

Dansk hotelfamilie står bag
Bag introduktionen af Citizen M i Danmark står Claus Hildebrandt fra hotelfamilien Hildebrandt. Han ejer blandt andet Dagmarhus-bygningen, mens Hildebrandt-familien har Ascot-hotellet med 200 værelser ved Rådhuspladsen samt Skt. Annæ, det tidligere Hotel Neptun, med 150 værelser på Skt. Annæ Plads mellem Kongens Nytorv og Amalienborg.

”København har brug for internationale hotelkæder; de trækker nye gæster til byen, også fordi de har millioner af kunder i deres loyalitetsprogrammer,” sagde Claus Hildebrandt tidligere i år til STANDBY.dk

Alene de seneste måneder er der åbnet tre nye hoteller i København. High end-hotellet Herman K fra Brøchner Hotels med 31 værelser og suiter, Scandic Kødbyen med 370 værelser og Københavns største hotelgruppe, Arp-Hansen, har fået sit tredje 2-stjernede Wakeup-hotel i København. Det ligger på Bernstorffsgade – overfor Marriott – og får når alle værelserne er klar i alt 585.

Relaterede artikler:

Hollandsk hotelkæde på vej til København

Scandic henter direktør fra stor konkurrent

Ny liste over Danmarks rigeste hotelejere