KLM i samarbejde med WhatsApp

LUFTFART: KLM var først til at tilbyde booking via Facebook. Nu er turen kommer til WhatsApp, der har mere end 1,3 milliarder aktive brugere om måneden.

Hos KLM er mottoet ikke ‘mobile first’, men ‘mobile only’, og det bliver endnu engang understreget af det nye samarbejde med WhatsApp.

Selskabet bliver det første til via WhatsApp, der fungerer som Facebooks messenger, at tilbyde de rejsende hjælp og informationer både før, under og efter rejsen.

Ud over at kunne modtage informationer vedrørende boarding og opdateringer om flyforsinkelser, kan brugerne også kontakte KLMs support døgnet rundt. Tjenesten er tilgængelig for alle kunder, der booker billet eller checker ind via KLMs hjemmeside.

“Vi er vældigt glade for at være det første flyselskab i verden, der tilbyder servicen via en verificeret WhatsApp-konto. For os er det vigtigt at være der, hvor kunderne er, og eftersom WhatsApp har en milliard brugere, er det klart, at vi også skal være der. Partnerskabet med WhatsApp styrker vores position som pioner indenfor flybranchen, og er et stort skridt i vores digitale strategi,” siger Emmelie Johansson, marketing manager Air France og KLM.

KLM har også i et stykke tid anvendt den kinesiske messengertjeneste WeChat til at kommunikere med de rejsende på det kinesiske marked. Med WeChat Pay kan de rejsende også betale for de bookede billetter.

x

Læs Også

Flyselskab hjælper miljøet

For at nedbringe affaldsmængderne og skåne miljøet dropper Alaska Airlines fra midten af juli at udlevere drinkspinde fremstillet af plastik.

Mange fejrede danske Sun-Air

Der var stort rykind fra kunder og forretningsforbindelser samt nuværende og tidligere medarbejdere, da det danske flyselskab forleden i Billund Lufthavn fejrede 40 års jubilæum.

Delta gør klar til sæsonrute til København

Fredag i næste uge genoptager Skyteam-medlemmet sin sæsonbetjening af New York JFK og Københavns Lufthavn med en daglig flyvning.

Kongeligt bryllup fejres kreativt af BA

På lørdag vies britiske prins Harry og amerikanske Meghan Markle – det markerer British Airways på en flyvning til Toronto; alle i kabinebesætningen hedder enten Meghan, Megan eller Harry.

Kinesiske flyselskaber kan øge på Europa

De kinesiske luftfartsmyndigheder vil lempe sin politik om at kun et kinesisk flyselskab må flyve en konkret rute mellem Kina og for eksempel Europa. Air China kommer til Københavns Lufthavn.

Her er verdens mest specielle lufthavne

Hvad er verdens nordligste lufthavn med passagerflyvninger, den varmeste, den med det største areal eller længste startbane? Ny liste giver svarene.