København er fortsat i top som krydstogtby

københavns-havn-krydstogt.jpgCRUISE: Allerede nu er der bestilt plads til 340 anløb næste sommer og forventningerne er, at man holder tallet fra i år på ca. 840.000 turister. Et enkelt rederi har valgt Malmø, men herfra tager passagererne alligevel til København.

Krydstogtdirektør Bo Nylandsted Larsen fra Wonderful Copenhagen, har helt ret når han i går i Berlingske Tidende gjorde opmærksom på de mange forhindringer gæsterne udsættes for i København, når de skal rundt med busserne fra krydstogtselskaber.

Til gengæld er det ikke alarmerende for den succes Københavns Havn har med anerkendelse som en attraktiv by, når rederierne skal fastlægge programmerne, mindst et år i forvejen. Og den tilbagegang i anløb, der har været i år, skyldes stort set, at Pullman-skibene anløber Malmø i stedet for København pga. lufthavnsbetjeningen.

Her har svenskerne tilbudt, at busserne kan køre direkte ud til charterflyene i Sturup, og bagagen indskrives fra skibet direkte til hjemstationen. Der er 10 anløb med ca. 1.800 passagerer om bord.

”Dem får vi ikke tilbage. Til gengæld kommer de fleste alligevel til København på rundtur over broen fra Malmø,” konstaterer chefen for krydstogtoperationerne i Københavns Havn, Arnt Møller Pedersen.

Om fremtiden siger han: ”Vi har allerede nu 340 reserveringer med anløb i København og 11 i Malmø næste år. I år har vi for hele året hhv. 340 og 10, så der er mindst udsigt til status quo.

Noget andet er, at vi skal være opmærksomme på infrastrukturen. Passagererne er meget positive, men de kølnes nok en del, hvis de skal gå langt på grund af besværlige parkeringsforhold i København.

Jeg tror, vi holder et besøgstal på omkring 840.000 også næste år. Internationalt er København og St. Petersborg fortsat i top i Baltikum, hvor Stockholm, Tallinn og Helsingfors stort set også besøges på alle ruter,” slutter han.