Karim Nielsen foreslår i debatindlæg: En konstruktiv dialog mellem kommune, turismeaktører og beboere, om hvordan København kan agere i et fælles univers, hvor der er plads til alle. Arkivpressefoto: Morten-Jerichau for Wonderful Copenhagen.

”København er ikke i nærheden af overturisme”

AKTUEL KOMMENTAR: ”Here we go again: Eksperter og beboere frygter turisthelvede i københavn efter coronakrisen,” skriver den kendte hotel- og turismeprofil Karim Nielsen.

Af Karim Nielsen, direktør Hotel Savoy i København, kommende direktør for Kølpin Hotels, formand for Cruise Copenhagen, bestyrelsesmedlem for Zoo København og næstformand for DGI Byen

Så starter den igen… Debatten om overturisme!

Kære netværk, beboere i København (jeg er selv en af dem) og alle andre. København er ikke i nærheden af overturisme.

Nyhavn (en strækning på 300 meter) en varm julidag er sådan cirka det, vi kommer i nærheden af når der er tæt og folk nyder en fadøl i solen.

Men, helt ærligt, hvad havde I forestillet jer? Københavns Kommune giver tilladelse til at der bygges mere end 10.000 hotelværelser på ti år, et ubegrænset antal Airbnb-værelser til udlejning uden moms, skatter og sikkerhed for turisterne (lige nu +10.000 Airbnb-værelser) plus et ukendt antal udlejningslejligheder, en udvidelse af Bella Center plus Royal Arena.

Det kræver altså, at der kommer turister på besøg.

Kom så København
Jeg foreslår, at vi tager en konstruktiv dialog. Kommune, turismeaktører og beboere, og sætter os nogle mål for, hvordan vi som by kan agere indenfor en “både og” strategi og blive et foregangsland for, hvordan vi håndtere et fælles og levedygtigt univers, hvor der er plads til alle.

Det kan vi godt lykkes med. Det handler kun om, at vi opbygger en fælles platform.

Jeg møder turister hver dag og alle, uden undtagelse, elsker København og beboerne som de altid møder med et stort smil og venlighed.

Kom så, København.

Relaterede emner:

Dansk hotelkæde klar med ny direktør

Ny stilling skal øge omsætning i Bella Center

Nordisk projekt om bæredygtige krydstogtanløb