Direktør i Samson Travel, Lars Enevold Pedersen (t.v.) og direktør i Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, vil gøre sig klar til at modtage kinesiske turister. Her fotograferet foran Samson Travles hovedkontor i Aalborg Lufthavn. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

København vil flyve kinesiske turister til Nordjylland

Aalborg Lufthavn har indledt projekt med blandt andre Wonderful Copenhagen og Københavns Lufthavn for at sende kinesiske turister fra hovedstaden til Nordjylland.

København er et yndet turistmål for kinesiske turister. Alene i direkte flyruter mellem Kina og København er der i år en stigning på 88 procent i forhold til 2018, og totalt forventes der i år udbudt 330.000 flysæder på de direkte flyvninger mellem Kina og København.

Wonderful Copenhagen og Københavns Lufthavn vil gerne dele nogle af disse turister med resten af Danmark, og den mulighed har Aalborg Lufthavn allerede sat i gang.

”Undersøgelser viser, at den første bølge af kinesiske turister, der gerne vil se seværdigheder som Den lille Havfrue og Rundetårn, er ved at aftage. Nu kommer der en ny og endnu større bølge af kinesiske turister der vil opleve Danmark. Disse vil jeg klart foreslå at komme Nordjylland, der har masser at byde på. Måske ikke de velkendte seværdigheder, men vi kan tilbyde plads,” siger direktør i Aalborg Lufthavn, Søren Svenden, til standby.dk og tilføjer:

”Tænk dig en regnvejrsdag på strandene ved Vesterhavet. Der vil en kinesiske familie nærmest kunne gå alene, og det er denne type oplevelser, den nye bølge af turister vil efterspørge.”

I dialog med flyselskaber
Direktøren i Aalborg Lufthavn er allerede i dialog med flyselskaber om at flyve større grupper af kinesere til Aalborg. Han vil ikke sætte navn på selskaberne, men i dag flyver både SAS og Norwegian op til 17 ganger dagligt mellem København og Aalborg.

”Jeg ville gerne have direkte flyvninger fra Kina til Aalborg, og jeg tror sagtens, vi ville kunne bære en rute i højsæsonen. Men den bilaterale aftale mellem de nordiske lande og Kina begrænser antal direkte ruter til 25, og 24 er nu i brug, og jeg tror desværre ikke, at Aalborg er i spil om den sidste rute,” siger Søren Svendsen.

Lufthavnen vil sammen med sin samarbejdspartner Samson Travel og de nordjyske ”Visit-organisationer” arbejde på at tilbyde pakker tilpasset kinesiske turister.

”Vi har netop lanceret vores portal for oplevelser, Gotour, og jeg tror dette vil være et af flere områder, vi skal arbejde på i forhold en satsning på kinesiske turister,” siger direktør i Samson Travel, Lars Enevold Pedersen, til standby.dk og tilføjer, at sæsonen 2020 vil være realistisk. ”Der er ikke længe til dette års højsæson starter, men vi skal nok være klar når alt falder på plads,” siger han.

Udgangspunkt for Norge og Sverige
Aalborg og Nordjylland skal ikke alene være trækplaster for kommende kinesiske oplevelsesturister. Nærheden til den sydøstlige del af Norge og vestlige del af Sverige placerer Aalborg som et centralt udgangspunkt. Nordjylland har flere daglige færgeruter til nabolandene fra henholdsvis Hirtshals og Frederikshavn.

”Man kan sagtens se for sig, at turister komme en uge til Aalborg, hvor man i løbet af ugen har en sejltur til Norge med en lille bjergtur, inden man returnerer fra Aalborg til København og videre hjem til Kina,” skitserer Søren Svendsen.

Han lægger ikke skjul på at Kina er et interessant marked for Aalborg Lufthavn – ikke kun på turismesiden.

”Jag havde for nylig møde med en kinesisk virksomhed, der nu vælger at placere sit nordeuropæiske hovedkontor i Aalborg. Både fordi Aalborg har gode faciliteter og miljø, men også på grund af den korte geografiske afstand og tilgang til Oslo og Gøteborg. Samt gode flymuligheder fra Aalborg,” fortæller Søren Svendsen.

Relaterede artikler:

Samson Travel klar med ny incoming-platform i Aalborg

Norden i fælles kampagne for flere turister fra Kina