Københavner-hotel solgt

avenue hotel københavnHOTELLER: For et ikke oplyst formentlig tocifret millionbeløb er et af Københavns førende boutique-hoteller solgt til hovedstadskæde.

Det 3-stjernede Avenue Hotel med 68 værelser, tæt på Rådhuspladsen i København, er netop solgt til Brøchner Hotels, der i forvejen har de københavnske hoteller Astoria ved Hovedbanegården, Hotel Danmark tæt på Tivoli og flagskibet Hotel SP34, der også ligger tæt på Rådhuspladsen. Nyheden er så ny, at den endnu ikke fremgår af Brøchner Hotels hjemmeside.

Det var i går ikke muligt at få kommentar fra Brøchner Hotels adm. direktør, Karim Nielsen. Men til standby.dk sagde hoteldirektør Mai Kappenberger i går på vegne af de nu seks tidligere ejere af Avenue Hotel, herunder hendes mor, at salget også omfatter selve Avenue-bygningen.

”Der har længe været interesse for at købe Avenue-hotellet. Også fra andre end Brøchner Hotels,” sagde Mai Kappeberger. ”Jeg må ikke sige noget om salgsprisen for Avenue, som min mor, onkel og moster har været medejere af. Salget sker som følge af et generationsskifte. Avenue Hotel har hidtil været ejet af to familier, min familie og Geschwendtner-familien, som også ejer Munkebjerg-gruppen.

Mai Kappenberger, barnebarn af Fredy Svendsen som købte Avenue Hotel i 1972, overtog i 2004 ledelsen af Avenue-hotellet efter 18 år i udlandet i den internationale hotelbranche.

I løbet af de første 12 måneder gennemførte Mai Kappenberger en turnaround, som resulterede i betydelig ændring i hotellets belægning: fra 30 procent internationale gæster og 70 procent danske i 2004 til efterfølgende 70/30 i internationalt favør.

I 2012 overtog Mai Kappenberger ledelsen af Kurhotel Skodsborg med den klare opgave at lave endnu en turnaround.