Her er Københavns 10 største hoteller

CabInn Metro og CabInn Apartments ligger side om side i Ørestad; samlet er de Danmarks værelsesmæssigt største hotelkompleks.

HOTELLER: I går meddelte Scandic at man i 2021 rykker ind i kædens hidtil største hotel, Spektrum, i det centrale København med 632 værelser. Det bliver et af hovedstadens 10 største hoteller – to andre kommende hoteller er også på vej mod listen.

Ud over Scandic Spektrum ved Københavns Havn kommer også hotelgruppen Arp-Hansens tredje Wakeup-hotel i hovedstaden på Top 10-listen når det åbner næste år med 585 værelser. Spektrum og Wakeup 3 bliver naboer på Kalvebod Brygge – lige overfor Marriott-hotellet.

På vej mod Top 10-listen over københavnske hoteller med flest værelser er også det kommende Comfort-hotel, der i 2020 åbner i Københavns Lufthavn med 500 værelser.

Standby.dk bad i går hotelbranchens arbejdsgiverforening og interesseorganisation, Horesta, om en liste over Københavns i dag ti største hoteller.

Listen blev senest opdateret i maj i år. Den indeholder bl.a. CabInn Metro og CabInn Apartments, der ligger side om side. Men Horesta tæller dem som to enheder.

De ti største hoteller i drift i dag i hovedstaden er:

AC Hotel Bella Sky Copenhagen (812 værelser)

CabInn Metro (708)

Tivoli Hotel & Congress Center (679 værelser)

Radisson Blue Scandinavia Hotel (544)

CabInn Apartments (519)

Wakeup Copenhagen, ved Tivoli Hotel & Congress Center (510)

Wakeup Copenhagen, ved Kgs. Nytorv (498)

Scandic Copenhagen (486)

Copenhagen Marriott Hotel (406)

Comfort Hotel Vesterbro (med 400 værelser)

Næsten hvert 3. værelse i København

Dermed har de ti største hoteller 5.562 værelser, tæt på hvert tredje hotelværelse i Storkøbenhavn, der har ca. 18.000.

Horesta har noteret 20 igangsatte hotelprojekter i København. De syv er udvidelser – resten er nye hoteller. Tre af de nævnte – Comfort, Spektrum og Wakeup – bliver store nok til at rykke ind på Top 10.

København får i denne tid også det største kommercielle overnatningssted i Danmark, Steel House Copenhagen, et hostel med 253 værelser, men med 1.150 senge.

Der er også bebudet endnu et kæmpe hotel i København, CabInn på Kalvebod Brygge med 1.200 værelser. Men projektet er endnu ikke igangsat.