Cathays Europa-chef James Ginns, grevinde Alexandra og lufthavnsdirektør Thomas Woldbye klipper det røde bånd ved ruteindvielsen. Foto: Ernst Tobisch for Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn fik første A350-rute

Grevinde Alexandra indviede onsdag Cathay Pacifics nye rute mellem Hong Kong og Københavns Lufthavn, alle håber at forbindelsen bliver helårlig.

Onsdag var det tid til åbning af endnu en ny langrute i Københavns Lufthavn – denne gang var det Oneworld-medlemmet Cathay Pacific der begyndte at trafikere København fra sin hjemmebase i Hong Kong. Selskabet bruger en Airbus A350-900 på strækningen – og det er første gang, Københavns Lufthavn har en rute betjent af Airbus’ nyeste langdistancefly.

Cathays Airbus A350-900 landede for første gang onsdag morgen i Københavns Lufthavn, foto: Marc Kjærsgaard.

Cathay-ruten mellem Hong Kong og København flyves tre gange om ugen frem til 26. oktober – men det er håbet hos såvel Cathay som Københavns Lufthavn, at ruten kan få flere ugentlige frekvenser og blive helårlig.

”I første omgang dypper vi tæerne og starter med en sæsonrute, også for at se, hvad efterspørgslen på ruten vil være. Det har vi gjort før, for eksempel da vi åbnede på Barcelona – det var også en sæsonrute, der nu er helårlig,” sagde Cathays chef for Europa, James Ginns, onsdag til STANDBY.dk da han var med til at åbne den nye rute og tilføjede:

”Vi har valgt at åbne på København fordi vi bestemt ser et potentiale – passagererne på de ankommende fly fra Hong Kong skal selvfølgelig til København, men mange skal også videre til for eksempel resten af Skandinavien. Det kan de komme via vores samarbejde med SAS.”
På flyvningerne fra København skal de europæiske passagerer såvel til selve Hong Kong, men også videre med selskabets store rutenet til navnlig Filippinerne, Bali, Thailand og Australien.

Airbus A350-flyet, som Cathay betjener København med, har plads til 280 passagerer; de 38 på business sidder i en 1-2-1 konfiguration, 2-4-2 på de 28 sæder på premium economy og de resterende 214 på economy er fordelt med 3-3-3.
Der var i øvrigt god plads på åbningsflyvningen fra København, der havde under 100 passagerer.

Rejsetips fra grevinde Alexandra
Den nye Cathay-rute blev officielt åbnet i Københavns Lufthavn af grevinde Alexandra, der er født i netop Hong Kong og som mellem 1995-2005 var prinsesse Alexandra, mens hun var gift med prins Joachim.

Til STANDBY.dk sagde grevinde Alexandra onsdag: ”Nu er jeg jo ikke turistguide, men skulle jeg give nogle forslag til, hvad man som turist kunne se i Hong Kong kunne det være de mange store Buddha-statuer og templer, The Peak med den fantastisk udsigt over blandt andet havnen og så er jeg meget glad for det store grønne område, Hong Kong Park.
Jeg har gennem årene fløjet mange gange med Cathay Pacific og det er en kæmpe fornøjelse, at de i dag åbner ruten mellem to af de byer, jeg holder allermest af, Hong Kong og København.”

Lufthavnsdirektør Thomas Woldbye og grevinde Alexandra talte minder fra Hong Kong ved ruteåbningen. Alle fotos: Ernst Tobisch for Københavns Lufthavn. Klik på billedet for at se det i stort format.

I sin tale ved ruteåbningen sagde administrerende direktør for Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye, at han i sin tid hos A.P. Møller boede to år i Hong Kong.

“Hong Kong har længe stået meget højt på vores ønskeliste, og Cathays direkte rute til Danmark er en milepæl i arbejdet med at tiltrække nye forbindelser til Københavns Lufthavn. Al erfaring viser, at nye direkte ruter fører til flere rejsende og øget økonomisk vækst,”  lød det fra lufthavnsdirektøren.

Grevinde Alexandra i cockpittet på Airbus A350-flyet, der har fire piloter på den næsten 11 timer lange flyvning mellem København og Hong Kong. Klik på billedet for at se det i stort format.

Dansk kaptajn på åbningsflyvning
Det var i øvrigt en af Cathays 30 danske piloter, Anders Kjær, der var kaptajn på Cathay-flyet da det landede onsdag morgen i København.

I alt har Cathay en besætning på 15 medlemmer på flyvningerne på den knap 11 timer lange rute mellem Hong Kong og København – fire piloter og 11 i kabinen.

 

Relaterede artikler:

Flybesætninger fylder mange hotelværelser

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Lufthansa får ny partner