Københavns Lufthavn sætter rekord med nybyggeri

Nu skal der være mindre kø og mylder i Terminal 3. For at få plads til alle i den store terminal bygges en 100 meter lang og fem meter bred gangbro. Det bliver landets længste indendørs gangbro. Skriver CPH i en pressemeddelelse.

Gangbroen vil gå i første sals højde midt gennem terminalen, og betyder, at rejsende kan gå direkte fra metroen til sikkerhedskontrollen og SAS fast track, skriver business.dk.

Gangbroen er blot et element i den store udbygning af Terminal 3. Et projekt til samlet set 250 millioner kroner, der også omfatter en tilbygning på 1.600 kvadratmeter.

”I dag rejser cirka halvdelen af passagerne kun med håndbagage. Og da de fleste samtidig har tjekket ind hjemmefra, vil vi gøre det nemt at komme direkte fra metroen via gangbroen til sikkerhedskontrollen og SAS fast track uden først at skulle ned på gulvet i den travle Terminal 3”, siger driftsdirektør Kristian Durhuus.

Også passagerer, der skal fra metroen til Terminal 2 og tjekke ind der, kan bruge den nye bro som genvej.

Samlet forventer Københavns Lufthavn, at flere millioner rejsende vil bruge den nye genvej, der skal stå klar til juni 2018. Gangbroen skal bygges i to etaper. Første etape går i gang efter de store rejsedage i vinterferiens Uge 7.

Relaterede artikler:

CPH er verdens næstbedste til shopping

CPH henter milliardbeløb hos EU

Københavns Lufthavn sænker priser for flyselskaber