Wonderful Copenhagen beholder sit tilskud fra Københavns Kommune til at tiltrække møder og konferencer til hovedstaden. Arkivfoto fra WoCo med organisationens WoCo-ambassadører, foto Christian Kierkegaard Michelsen.

Kommune opgiver kritiseret forslag

Københavns Kommune vil alligevel ikke fjerne tilskud på 2,4 millioner til kroner til Wonderful Copenhagens arbejde med at tiltrække store events til hovedstaden.

Syv partier på Københavns Rådhus har netop indgået en ny budgetaftale; et budget som blandt andet har fokus på turisme.

Efter hård kritik fra blandt andet hotelbranchen i København og Københavns Lufthavn, har politikerne taget et forslag af bordet om reduceret støtte til Wonderful Copenhagen. Beløbet var på 2,4 millioner kroner, som Københavns Kommune årligt bidrager med til WoCo’s arbejde med at skaffe store events til København. I stedet mente kommunen oprindeligt, at det kunne kommunen selv klare.

Men i det nye budgetforlig er planen blevet skrottet. I en skriftlig kommentar siger WoCo’s kongreschef, Kit Lykketoft, til STANDBY.dk:

”Vi er meget tilfredse med, at kommunen har valgt, at event-arbejdet, i regi af Eventures, fortsat skal være forankret hos os, så vores mangeårige erfaring med at tiltrække events og vores meget brede samarbejde med aktørerne i branchen kommer til i spil i forhold til det fremtidige eventarbejde. Og samtidig ser vi frem til dialogen med Københavns Kommune om etableringen af det nye eventråd, som ligeledes bliver forankret i Wonderful Copenhagen.”

Og fra regionschef i hotelbrancheforeningen Horesta, Jesper Bengtson, lyder det: ”Med dette nye budget styrker man både virksomhedernes konkurrenceevne og turismen på en række fronter. Horesta vil gerne rose, at der blandt andet tildeles midler til at tiltrække store events, som har en enorm betydning for turismen i byen.”

Millionomsætning
I 2017 skabte internationale events en turismemæssig omsætning i København på estimeret over 100 millioner kroner, har WoCo tidligere oplyst.

De 2,4 millioner kroner i årligt tilskud fra kommunen til Wonderful Copenhagen bruges til WoCo’s arbejde med til tiltrække store internationale events til hovedstaden. Var de 2,4 millioner kroner blevet fjernet, ville det ifølge tidligere udtalelse fra WoCo fjerne halvdelen af WoCos budget til at byde på internationale events på vegne af København.

I juni sagde koncernchef Allan L. Agerholm fra BC Hospitality Group, en af de største aktører i Københavns turisme med blandt andet Bella Center og de tre store københavnske hoteller, AC Bella Sky, Crown Plaza og Copenhagen Marriott, blandt andet til STANDBY.dk:

”Det er brandærgerligt at fjerne en investering som gennem årene har vist sig at give et meget fornuftigt pay back… Det virker ikke særlig fornuftigt, men spørgsmålet er også, om Wonderful Copenhagen og turismebranchen har været dygtig nok til at vise Kultur- og Fritidsudvalget, hvad vi alle sammen får ud af de investerede penge.”

Relaterede artikler:

WoCo fastholder pres på kommune mod nedskæring

København får kæmpekongres til 150 millioner kroner

WoCo kigger på fremtidens turisme