Bella Center der i 2025 skal huse kæmpe akademikerkongres med 10.000 deltagere som forventes at give København en omsætning på 150 millioner kroner. Foto: BC Hospitality Group.

København får kæmpekongres til 150 millioner kroner

I 2025 bliver København vært for en kæmpe akademikerkongres med 10.000 deltagere. Kongressen, der for første gang holdes uden for Nordamerika, kan give København en omsætning på 150 millioner kroner.

På fem endnu ikke fastsatte dage i 2025 har København værtskabet for Academy of Management, AOC; en enorm kongres med deltagelse af skønsmæssigt 10.000 akademikere, forskere og PhD-studenter.

Det er første gang, at den årlige AOM-kongres holdes udenfor Nordamerika, oplyser Wonderful Copenhagen til STANDBY.dk

Wonderful Copenhagen har sammen med Bella Center, hvor kongressen skal holdes, budt på værtskabet i samarbejde med Copenhagen Business School; CBS, der også er medlem af Academy of Management. CBS bliver officiel national vært i 2025.

Som tommelfingerregel fra Wonderful Copenhagen og VisitDenmark bruger en kongresgæst, en såkaldt MICE-turist (Meetings, Incentives, Conferences og Events), omkring 3.100 kroner i døgnet i København.

Regnes der bare med 3.000 kroner i døgnet, vil de fem dage med de forventede omkring 10.000 deltagere til AOM-kongressen i København skønsmæssigt give hovedstadens hoteller, restauranter, mødelokaler, shoppingmuligheder, transportfirmaer, herunder taxi, og så videre en omsætning på omkring 150 millioner kroner. Hertil kommer blandt andet de flybilletter, kongresgæsterne køber for at komme til København fra hele verden.

Selve Academy of Management har 20.000 medlemmer i 120 lande verden over. AOM har holdt sine årlige kongresser i Nordamerika siden 1936. Til august i år er Chicago vært; sidste år var AOM-kongressen i Atlanta, også i august, og i 2019 er værtskabet hos Boston, igen i august, oplyser AOM’s hjemmeside, AOM.org

Stor glæde i WoCo
”Vi er meget begejstrede og stolte over at være valgt i et stærkt ansøgerfelt til værtskabet for AOM 2025,” siger kongresdirektør i Wonderful Copenhagen, Kit Lykketoft, og tilføjer:

”København er en populær kongresby og et hjemsted for viden og videnskab. Derfor har at vinde værtskabet for Academy of Management haft høj prioritet; dels får vi med kongressen masser af viden til København, dels får vi vist København som en meget levende storby for en meget attraktiv gruppe besøgende.”

Imponeret af København
Også i lederskabet hos Academy of Management er der glæde over valget af København. AOM-direktør Nancy Urbanowicz siger i pressemeddelelsen fra WoCo, at hun er sikker på, at den danske hovedstad er det helt rigtige sted for AOM-kongresen i 2025.  Temaet for eventen bliver blandt andet fokus på research og uddannelse indenfor management og organisationer.

”Fra vi begyndte screeningprocessen har vi fra starten været meget imponeret over Københavns faciliteter og bekvemme infrastruktur – det er en perfekt metropolis, hvor alt ligger inden for en kort radius,” siger Nancy Urbanowicz.

Copenhagen Business School (CBS) har spillet en vigtig rolle i arbejdet med at trække AOM-kongressen til København.

CBS er officiel national vært for kongressen i København – og CBS’ rektor, Per Holten-Andersen, siger: ”At få Academy of Management til København er en anerkendelse af, hvordan CBS vurderes for sin høje kvalitet i det internationale forskningsmiljø.”

Relaterede artikler:

Bella Center klar til stor udvidelse

Hård kritik af Københavns Kommune

Bella Center skal have flere ansatte