Oplevelsesparken Naturkraft ved Ringkøbing danner i år rammen om årsmødet i NECSTouR, et europæisk netværk af regioner, som arbejder med social-, økonomisk- og miljømæssig bæredygtig udvikling gennem turisme. Pressefoto: Naturkraft.

Konference om turismens fremtid i krigens skygge

NECSTouR, et netværk af europæiske regioner, holder årsmøde i Ringkøbing-Skjern. På dagsordenen til åben konference er krigen i Ukraine – og dens konsekvenser for turismen

Det europæiske turismeerhvervs robusthed er blandt de emner, turismeaktører fra europæiske regioner lige nu diskuterer i det europæiske turismenetværk NECSTouR.

Det vil også ske på årsmødet hos NECSTouR, (Network of European regions for a sustainable and competitive tourism), der i år afvikles i og ved Naturkraft på den jyske vesterhavskyst.

”Resilience in Tourism” – eller modstandsdygtighed i turismeerhvervet – er hovedtemaet på den turismekonference, som Ringkøbing-Skjern Kommune er vært for på Naturkraft i Ringkøbing den 1. juni.

I optakten fra Ringkøbing-Skjern Kommune hedder det i pressemeddelelse blandt andet:

”Hvordan sikrer man, at turisme bidrager til en bæredygtig udvikling af lokalområder i stedet for at udpine et område. Det er blandt emnerne på turismekonference, der også sætter fokus på omstillingsklarturisme i kølvandet på krig og krise.”

Turismeaktører fra feriehusudlejere, campingpladser, forlystelsesattraktioner og dagligvarebutikker i sommerlandet har fået nye udfordringer i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine. ”For med inflation og højere leveomkostninger i hele Europa i kølvandet på krigen i Ukraine, er der færre penge i familierne til at tage på ferie,” hedder det i pressemeddelelsen.

Åben konference
Konferencen, der også er åben for interesserede deltagere udefra, er et af de faglige indslag i kommunens værtskab for NECSTouRs årsmøde med debat, erfaringsudveksling og målrettet sightseeing på programmet.

I pressemeddelelsen siger Thomas Andersen, stabschef og leder af Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling for ekstern udvikling: ”Vi har valgt konferencens hovedtema, Resilience in Tourism,” for at sætte fokus på den modstandsdygtighed turismeerhvervet skal fortsætte med at oparbejde mod kriser, blandt andet ved at sætte yderligere skub på en bæredygtig udvikling af turismen.

Når vi taler bæredygtig turisme, handler det ikke kun om at tage toget på ferie frem for flyet, for så er det kun den miljømæssige bæredygtighed, der er i fokus. Taler vi økonomisk og social bæredygtighed, så er turismeerhvervet med til at skabe en livsnødvendig udvikling og omsætning i f.eks. landdistrikter,” siger han.

NECSTouR, der også tæller universiteter og forskningsinstitutter blandt medlemmerne, er et europæisk netværk af regioner, som arbejder med social-, økonomisk- og miljømæssig bæredygtig udvikling gennem turisme.

Relaterede artikler:

Rekordmange danske familier søger feriehjælp

Stigende forbrugspriser kan ramme danskernes ferie

Ukraine-krig betyder aflyste Østersø-krydstogter