Feriehjælpen i sommeren 2022 består af en ugelang gratis ferie for hele familien. Elisabeth og Malthe på Ho Feriecenter i 2020. Foto for Dansk Folkehjælp: Mathilde Bech.

Rekordmange danske familier søger feriehjælp

Hos Dansk Folkehjælp, landets største udbyder af feriehjælp, har 10.281 familier i år søgt om hjælp til at komme på sommerferie. Det er 33 procent flere end sidste år. Kun én ud af ti får hjælp.

Hos Dansk Folkehjælp er man ikke i tvivl: Den voldsomme stigning i ansøgertallet fra sidste år til i år skyldes de prisstigninger, der de seneste måneder har sat deres præg på det danske samfund – og som rammer landets fattigste familier ekstra hårdt.

Dansk Folkehjælp skriver i pressemeddelelse at ser man på ansøgertallet fra før coronakrisen, der tilsvarende var været markant hårdere at komme igennem for de mest udsatte borgere, er der tale om en stigning på 160 procent i forhold til 2019.

I år forventer Dansk Folkehjælp at kunne hjælpe 1.160 ud af de 10.281 familier, der har søgt, altså kun lidt over én ud af ti ansøgerfamilier.

De seneste måneders prisstigninger rammer dagligvarer, benzin, el, vand og varme. En tydelig effekt af denne mekanisme er, at Dansk Folkehjælp oplever et ansøgertal til årets feriehjælp, der sætter en trist rekord. 10.281 økonomisk trængte familier har i år søgt om hjælp til at holde sommerferie i Danmark med deres børn. Det er 2.582 flere end sidste år – og en stigning på 6.336 familier i forhold til før coronakrisen.

Få ting tydeliggør forskellen på rig og fattig
Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, siger i pressemeddelelsen: ”Der er få ting, der som de aktuelle prisstigninger tydeliggør forskellen på rig og fattig. Hvor velstillede familier måske ikke fornemmer nogen mærkbare livsforringelser, står det helt anderledes til for vores mest udsatte familier.

Her har prisstigningerne vidtrækkende konsekvenser. 65 procent af alle ansøgere til feriehjælp angiver, at de i dag har mindre end 100 kroner dagligt til hele husstandens madbudget,” siger Klaus Nørlem og tilføjer:

”Et af de vigtigste afbræk, man som familie kan få, er en god sommerferie, og derfor er Dansk Folkehjælp glade for at give Feriehjælp til 1.160 danske familier – selvom det lige nu står i skærende kontrast til et rekordhøjt ansøgertal.”

Feriehjælpen i sommeren 2022 består af en ugelang gratis ferie for hele familien.

Feriehjælpen er blandt andet støttet af Arbejdsmarkeds Feriefond, Ole Kirk’s Fond og Egmont Fonden, virksomheder og private bidragydere. Dansk Folkehjælp, der blev stiftet i 1907, er en humanitær og frivillig organisation, der yder hjælp til udsatte og fattige i Danmark og i udlandet.

Foreningens primære indsatsområder er frivilligt socialt arbejde og forebyggelse, herunder førstehjælp, i Danmark samt udviklingsprojekter og katastrofe- og nødhjælp i den tredje verdens brændpunkter. I alt har Dansk Folkehjælp 3.000 frivillige tilknyttet samt 40 lokalafdelinger i Danmark. Foreningen driver også genbrugsbutikker samt lokale aktivitetsgrupper.

Relaterede artikler:

Rejsebureau vil skaffe million til hjælpeprojekter

Tivoli får mini-turpas til sine mindste gæster

Kendt dansk luksushotel takker nej til børn under 12 år