Koreansk ’nøddedronning’ et år i fængsel

Heather Cho.

Heather Cho.

Datteren af Korean Airs bestyrelsesformand, der blev verdenskendt som nøddedronningen, da hun beordrede et fly tilbage til gaten, fordi hendes nødder blev serveret forkert, har nu fået sin dom.

Heather Cho, som under begivenheden havde en chefpost i flyselskabet, blev ved en sydkoreansk ret fundet skyldig i brud på luftfartslovene og idømt et års fængsel. Maksimumstraffen for forseelsen er 10 års fængsel.

Forseelsen skede i JFK Airport hvor Korean Air flyet var på vej ud for at starte mod Seoul den 5. december. Her blev hun så vred over, at hendes nødder blev serveret i en pose i stedet for på en tallerken, at hun beordrede flyet tilbage til gaten for at sætte chefstewarden af.

Hendes forsvarere hævdede i retten, at der ikke var tale om overtrædelse af flysikkerheden, da flyet fortsat var under bugsering, men det forsvar blev afvist af dommeren.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.