Koreansk ’nøddedronning’ et år i fængsel

Heather Cho.

Heather Cho.

Datteren af Korean Airs bestyrelsesformand, der blev verdenskendt som nøddedronningen, da hun beordrede et fly tilbage til gaten, fordi hendes nødder blev serveret forkert, har nu fået sin dom.

Heather Cho, som under begivenheden havde en chefpost i flyselskabet, blev ved en sydkoreansk ret fundet skyldig i brud på luftfartslovene og idømt et års fængsel. Maksimumstraffen for forseelsen er 10 års fængsel.

Forseelsen skede i JFK Airport hvor Korean Air flyet var på vej ud for at starte mod Seoul den 5. december. Her blev hun så vred over, at hendes nødder blev serveret i en pose i stedet for på en tallerken, at hun beordrede flyet tilbage til gaten for at sætte chefstewarden af.

Hendes forsvarere hævdede i retten, at der ikke var tale om overtrædelse af flysikkerheden, da flyet fortsat var under bugsering, men det forsvar blev afvist af dommeren.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.